Team-Service bragte to nyheder med til Langesø 2012

Gloserne flød på dansk, tyske og engelsk på Team-Service stand på Langesø 2012, men da en af deres nyheder selvudråbt bar navnet "verdensnyhed" var der logisk nok international interesse for produktet.

Titlen dækkede over en luftgødningsspreder, der er blevet udviklet i samarbejde med et hold af ingeniørstuderende. Sprederen, der bærer navnet TS 1500 Air Matic, er skabt med stor kapacitet og præcision i højsædet. Den er målrettet til fremstilling af juletræer og andre rækkekulturer. TS 1500 Air Matic spreder gødningen vinkelret af kørselsretningen op til 14 meter til begge sider af maskinen uden at gødske køresporet. Ønsker man kun at sprede ud til den ene side kan det justeres automatisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tanken rummer som standard op til cirka 1500 kilo med mulighed for udvidelse med en beholderoverbygning til en samlet kapacitet på op til 2800 kilo. Den formår at sprede op til 3000 kilo i timen.

Den har trinløs mængderegulering med hydraulisk snegl. Der er mulighed for kørselsafhængig dosering samt gensidig uafhængig afblænding til begge sider.

På Langesø 2012 var gødningssprederen monteret på en Valtra traktor med 100 hk. Sprederens kraftbehov er dog kun 50 hk. Den næres af traktorens motor - PTO 540 omdrejninger/min. Som ekstraudstyr kan man købe en fastmonterbar kran til læsning af storsække.

Kompakt og alsidig

En anden af firmaets nyheder var TS 120 Sprayer - en kompakt mobilsprøjte, der sprayer, gødsker og sprøjter i samme arbejdsgang. Den udmærker sig til mindre producenter af juletræer og pyntegrønt.

Maskinen har kuglekobling, så den kan hurtigt monteres på en fræser, havetraktor, en ATV mm. Sprayeren er elbetjent og er forsynet med et "Tee jet"-dysesystem, kemikaliedosering med injektorer samt elektrisk hejsesystem til sprøjteskærmene.