Der bliver spillet på mange tangenter samtidig i Musikhusparken i Aarhus, hvor OKNygaard er i fuld gang med at omdanne området til en ny, levende park.
- Vi står for at lave det hele inklusiv ny bund, forsyninger, belægninger, belysning, bede, græs og træer. Biodiversitet er i højsædet herinde, så man kommer til at opleve en meget mere bæredygtig park end før, når den står færdig, siger Martin Høj, der er projektleder hos OKNygaard.
Bæredygtighed er også tænkt ind i materialevalget på projektet, hvor stort set alle belægningssten bliver genbrugt.
- Vi genbruger brosten, chaussesten, fliser og granitsten og supplerer så op med nye, hvor der er brug for det, siger projektlederen.
Projektet tog sin begyndelse i august, hvor OKNygaard ryddede området og påbegyndte arbejdet med at etablere ny forsyning og kloak, inden man byggede bunden op.
- Alt det under jorden er vi så godt som færdige med her på det øverste plateau, så fra nu af og frem mod aflevering får den fuld gas med etablering af belægninger, fortæller Martin Høj.
Begrænset med plads
En af de helt store udfordringer på projektet er logistikken.
- I det hele taget at få det hele til at fungere med den begrænsede plads, vi har. Der er rigtig mange processer på kort tid, som i øvrigt overlapper hinanden, fortæller Martin Høj.
Projektet indbefatter området foran Musikhuset og foran Aros, hvor Aarsleff i øjeblikket er i gang med udvidelsen af museet. Det er en af de andre udfordringer på det samlede projekt.
- Vi deler jo byggepladsen med Aarsleff, og indtil videre har vi været i stand til at holde os på hver vores side af den asfaltvej, der går ned gennem byggepladsen. Men på et tidspunkt skal vi ind på deres område og arbejde, samtidig med at de naturligvis skal kunne færdiggøre deres del. Det lykkes egentlig ret godt. Projektchefen hos Aarsleff og jeg taler sammen af og til, hvis der er noget, og på den måde lykkes det uden de store sværdslag at komme fremad. Bygherren er jo den samme, så alle har en interesse i at nå i mål med det hele, fortæller Martin Høj.
Derudover er der på byggepladsen et stort fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed.
- Det er det, der er vores førsteprioritet, og så skal vi have alle processerne til at køre bagefter, og det kræver en hel del koordinering. Deadline er til Sankt Hans, så vi skynder os, men vi skynder os langsomt, så tingene er i orden. Det kan være udfordrende, men det er også vildt spændende, siger Martin Høj.
En anderledes park
Når projektet står færdigt bliver Musikhusparken bundet sammen med området foran Aros, hvor kunstværket "The Dome" befinder sig.
- Parken kommer til at se markant anderledes ud, end man var vant til, men på den gode måde, synes vi jo. Schønherr har tegnet en fantastisk flot park, der bliver mere indbydende. Den vil invitere ind, når man passerer ude på Frederiks Allé, og man kommer til at kunne se de ting, der foregår derinde. Vi tror, der kommer til at være mere liv end før, siger Martin Høj.