Lyt til artiklen:

To traditionelle plæner er blevet til et mere levende landskab

00:00
Hastighed: ???x
02:52

Renoveringen af de to adskilte grønne områder Grønningen Nordvest og Bispeparken er færdig.

Det skriver Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der har været to væsentlige årsager til at forandre området: Dels er det et behov for at håndtere vand, dels er der et behov for et fælles lokalt mødested - en rolle parkerne ikke har udfyldt i mange år, lyder det.

- Det her er endnu et godt eksempel på, at byparkerne skal løse flere forskellige opgaver. De skal både være grønne åndehuller, hvor børn og forældre kan lege og mødes, og derudover skal de være med til at hjælpe med skybrudssikring og modvirke oversvømmelser, siger Line Barfod (Ø), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune i pressemeddelelsen.

- Og det er lykkedes virkelig godt i dette projekt på grund af beboernes store engagement og opbakning, siger hun.

Holder regnvand tilbage

Grønningen Nordvest og Bispeparken er en del af en samlet plan for at håndtere vand fra for eksempel skybrud i Bispebjerg og Nordvest.

Forandringen af arealet betyder, at der nu kan tilbageholdes 3.000 kubikmeter regnvand. På den måde sikres dele af byen, der ligger lavere og ind mod centrum, mod oversvømmelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parken er nu udformet med mange lavninger, der midlertidigt vil kunne holde de store mængder regnvand tilbage. Samme lavninger kan også bruges som rum for områdets sociale aktiviteter.

Flere nye, grønne områder på tegnebrættet i Aarhus

Se også:

Flere nye, grønne områder på tegnebrættet i Aarhus

Desuden er trærækkerne så vidt muligt bevaret og suppleret med varieret beplantning.

På lommepladserne kan man mødes med sine naboer, i gavlrum kan man iagttage, hvordan vandet løber på overfladen fra karréernes gårdrum og ind i parken. Der er nu også frugt og bær at plukke.

Tagensbo Skole kan ligeledes indtage små og store lavninger til leg og læring, og de nye elementer i træ, skabt af billedkunstner Kerstin Bergendal, giver en ny dimension og oplevelse i parken.

Billedkunstneren fokuserer på brugerinddragelse i sit kunstneriske virke og har - i samarbejde med beboerne - indrettet parken med brugbar kunst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden er brandvejene blevet bevaret, men asfaltbelægningen er nu erstattet af klinkebelægning.

Bliver snart indviet

Projektet er gennemført af medarbejdere fra Områdefornyelsen Nordvest, Teknik- og Miljøforvaltningen og forsyningsselskabet HOFOR.

Udover de øvrige samarbejdspartnere har rådgivertemaet SLA og Niras fundet løsninger på vandhåndtering, og entreprenøren Ebbe Dalsgaard A/S har anlagt alle dele i og omkring parken.

Ørestaden får fire nye skovlommer

Se også:

Ørestaden får fire nye skovlommer

Anlægsarbejdet på plænerne gik i gang i slutningen af marts sidste år, og den officielle indvielse af parken finder sted 31. august 2024.