Lyt til artiklen:

Ukrudtet væk uden CO2

00:00
Hastighed: ???x
03:21

Med en patenteret løsning med kogende 98 grader varmt vand og et miljørigtigt skum, der består af majsolie, kokosolie og kartoffelstivelse, er Elmo's giftfri koncept i forvejen et af de mest bæredygtige våben i kampen mod uønskede plantevækster. Nu går den tyske producent endnu et skridt videre og tilbyder en fuldstændig CO2-fri fjernelse af ukrudtet.

- Med Elmo VarioTherm City er det muligt at slippe effektivt af med ukrudtet uden at sætte CO2-aftryk. Vandet varmes op centralt på byggepladsen med vedvarende energi fra vind- eller solcelleanlæg, biogas eller grøn elektricitet, og understøttet af solvarmeenergi når vandet op på 98 grader i isolerede Thermo-kasser, forklarer Bruno Pallesen, der driver firmaet BPK Maskiner, og som i Danmark er eneforhandler af Elmo's produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Holder på varmen

Den modulopbyggede ThermoBox tilsluttes det batteridrevne Vario-Therm-system på få sekunder. ThermoBox opretholder vandtemperaturen i de isolerede tanke i op til fire timer ved hjælp af solcelle-moduler på enhedens tag. Selve ukrudtsfjernelsen foregår CO2 -frit med lithiumbatterier.

rich-media-2
Pressefoto.

- Med Elmo VarioTherm City følger to tanke. Det betyder, at man efter op til fire timers brug, kan tage den tomme tank ud og udskifte den med en ny, forvarmet tank og dermed fortsætte arbejdet. En fyldt tank varmes op på 5-6 timer, og har man brug for flere end de to tanke, er det naturligvis muligt at tilkøbe ekstra tanke efter behov, understreger Bruno Pallesen.

Effektiv bekæmpelse

Kogende vand er i sig selv effektivt i kampen mod ukrudt, men varmen fortager sig imidlertid hurtigt. Hemmeligheden ved det tyske koncept er, at det miljørigtige skum lægger sig som en isolerende kappe over det kogende vand og dermed holder vandet varmt i længere tid. Derfor får vandet bedre mulighed for at trænge ned og ødelægge ukrudtets rødder.

rich-media-3
Pressefoto.

- Med Elmo's unikke blanding af kogende 98 grader varmt vand og det miljørigtig skum behandler vi ukrudt på overfladen og hele 1,5 cm nede i jorden. Og vores kombination af kogende vand og miljøvenligt skum er endda 2,5 gange hurtigere til at bekæmpe ukrudtsplanterne end blot vand, og derfor benytter vores løsning også mindre energi, siger han.

Det har stor betydning, at man bruger den korrekte vandmængde for ukrudtsbehandling- ved brug af for lidt vand er det kun de grønne blade der svitses, forklarer Bruno Pallesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ukrudtsbehandlingen foretages mest optimalt forår, sommer og efterår, og ønsker man kun at behandle et område én gang, så er efteråret klart det vigtigste tidspunkt, fordi behandlingen vil hæmme planternes vækst for det kommende år, forklarer Bruno Pallesen, der som tidligere år deltager på Maskiner Under Broen.

Elmo's fleksible løsninger fås i mange størrelser fra de helt små til store anlæg monteret på Unimogs. Anlæggene kan behandle arealer på helt op til 3000 kvm, og kunderne spænder typisk fra lufthavne og sygehuse til havne, større gartnerier, anlægsgartnere, boligforeninger og kommunale materielgårde.