Lyt til artiklen:

Ørestaden får fire nye skovlommer

00:00
Hastighed: ???x
02:50

De kommende skovlommer vil inkludere bænke, cykelstativer, planter og træer samt bede til opsamling af regnvand ved kraftigt regnvejr. I en af skovlommerne vil der desuden blive etableret en mindre legeplads med klatrefaciliteter for børn. I første omgang bliver fire af de i alt seks skovlommer anlagt i forbindelse med de byggerier, som er færdigbyggede, mens de sidste to vil blive etableret, når de sidste to bygninger er opført.

Udover etablering af de fire skovlommer vil der ske reparationsarbejde på Else Alfelts Vej og Richard Mortensens Vej på strækningerne mellem Eiler Billes Allé og Asger Jorns Allé. Arbejdet indbefatter også, at de bede og den vegetation, som er gået ud, vil blive genetableret for at sikre en sammenhængende grøn oplevelse i området. Ansvaret for færdiggørelse af de små tværveje mellem Else Alfelts Vej og Robert Jacobsens Vej påhviler bygherre/ejere af ejendommene i fællesskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Træer og planter

Plantningen af grønt vil ske i slutningen af oktober måned for at sikre de bedste vækstbetingelser. Skovlommerne på Else Alfelts vej er planlagt med varieret beplantning, som en urban fortolkning af skov i gaderummet. Beplantningen kombinerer opstammede hjemmehørende skovtræer, såsom vintereg, navr, fuglekirsebær og skovæble, kombineret med arter som akselrøn og ungarsk lind. Under træerne etableres en skovbund med stauder, græsser, bunddækkende urter og løg. Endelig plantes der græsser og stauder, som er særligt egnede i bede til regnhåndtering. Alt i alt fremstår det samlede beplantningsprojekt med cirka 25 forskellige arter, som bidrager til den samlede biodiversitet i Ørestad Syd.

Sociale knudepunkter

Med dette projekt er Ørestad Syd et skridt tættere på færdiggørelse, og skovlommerne vil gøre området mere indbydende at bo i.

Sådan skal fremtidens midtby i Viborg se ud

Se også:

Sådan skal fremtidens midtby i Viborg se ud

- Vi er meget glade for, at vi nu kan etablere skovlommerne i Ørestad Syd. Det vil være med til at færdiggøre bydelen og skabe flere uformelle mødesteder, som kan fremme sociale aktiviteter og skabe liv i området. Vi håber, at beboerne bliver rigtig glade for de nye grønne anlæg, og at de vil passe godt på dem, særligt i starten hvor planter og træer har brug for hensynsfulde naboer for at vokse ordentligt til, siger Anne Skovbro, der er administrerende direktør i By & Havn.

Anlægsprojektet, som udføres af Optimus Anlæg for By & Havn, forventes at være færdigt ved udgangen af 2024. Herefter vil skovlommerne blive overdraget til grundejerforeningen, der vil stå for driften af området fremover.