Lyt til artiklen:

Nu får arbejdsskadede bedre hjælp til at blive på arbejdsmarkedet

00:00
Hastighed: ???x
01:36

For mange, der har været ude for en alvorlig arbejdsskade, er det svært at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Derfor bliver det nu nemmere at tage en ny uddannelse, så man kan finde tilbage i job.

Den 1. juli træder ny lovgivning i kraft, som implementerer arbejdsskadeaftalen fra 2022. Den betyder, at tilskadekomne med en mén-grad på mindst 10 procent efter en arbejdsskade kan få uddannelsesgodtgørelse i op til fire år, mens de omskoler sig. Godtgørelsen under uddannelsen vil ligge på 83 procent af den hidtidige løn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal være bedre til at hjælpe folk videre, hvis de har været ude for en arbejdsskade. Derfor er det godt, at det nu bliver mere økonomisk attraktivt at kaste sig over en ny retning i arbejdslivet og tage en ny uddannelse med økonomisk tryghed. På den måde er der større chance for at forblive en del af det arbejdende fællesskab på trods af skaden, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Lovændringen betyder samtidig, at nye initiativer blandt andet skal forkorte sagsbehandlingstiden i arbejdsskadesystemet, og erstatningsniveauet samlet set bliver hævet med cirka 100 millioner. kroner om året for tilskadekomne.

Aftalen blev vedtaget ved lov i december 2023.