Lyt til artiklen:

Minister imødekommer stor interesse for mere natur i skovene efter massiv overansøgning

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Ordningen for biodiversitetsskov har til formål at give økonomisk opbakning til projekter, der skal fremme og bevare biodiversiteten i skovene og sikre stabile levesteder for de dyrearter, som lever i skove. Tidligere er den kun søgt i et meget begrænset omfang, og derfor besluttede Landbrugsstyrelsen at lave en ny, simplere og mere smidig ordning for ansøgere under biodiversitetsskov, så det blev lettere for skovejere at søge om tilskud.

Og det er i den grad lykkedes. Der har været en søgning på cirka 56 millioner kroner i alt, hvilket svarer til cirka 25 millioner kroner mere end den afsatte ramme i 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevareminister Jacob Jensen (V) glæder sig over den store opbakning og har nu besluttet at imødekomme den fulde søgning på ordningen for biodiversitetsskov 2024 ved at fremrykke midler fra 2027.

- Vi skal passe på biodiversiteten i vores skove og ved at øge den, kan vi sikre gode vilkår for dyr- og planteliv. Derfor er jeg glad for, at vores nye og mere simple ansøgningsmodel lader til at have resulteret i ansøgninger for næsten dobbelt så mange millioner til at etablere biodiversitetsskove, som der i første omgang var afsat penge til. Den store søgning er enormt glædelig, og jeg har derfor valgt at give Landbrugsstyrelsen mulighed for at imødekomme alle kvalificerede ansøgninger i år, så vi kan få gang i langt flere biodiversitetsprojekter, siger fødevareminister Jacob Jensen (V).

Projekt skal undersøge værdien af nye skove

Se også:

Projekt skal undersøge værdien af nye skove