Lyt til artiklen:

Bane 2 er Danmarks bedste i Kvindeligaen

00:00
Hastighed: ???x
03:44

To kåringer ud af to mulige.

Det er status for Brøndby IF's hjemmebane, Bane 2, der for andet år i træk er blevet kåret som Danmarks Bedste Bane i Gjensidige Kvindeliga af ligaens anførere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stort tillykke til Brøndby IF med titlen som Danmarks Bedste Bane i Gjensidige Kvindeliga. Den investering, Brøndby Kommune har gjort i anlægget, har virkelig bidraget til oplevelsen af at spille i Brøndby. Det kvitterer spillerne for igen i år, lyder det fra Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen.

Kunstgræsset på Bane 2 blev anlagt af Brøndby Kommune forud for sidste sæson. Det må anførerne i ligaen siges at have taget godt imod. Faktisk er de generelt glade for kunstgræs. For andet år i træk er de tre bedst bedømte baner således Bane 2, Right to Dream Park og Capelli Sport Stadion, der alle er kunstgræsbaner.

- Man kan sige meget om kunstgræsbaner, men én ting er sikkert: Man ved, hvad man får, når man løber ind på den. Modsat nogle af græsbanerne i Kvindeligaen er kunstgræsbanerne plane. Der står hverken mælkebøtter eller muldvarpeskud i vejen, siger Thomas Lindrup.

Højeste standard inden for kunstgræs

Det er Per Rasmussen og Christopher Lindberg Udsen, der har ansvaret for banen. Christopher Lindberg Udsen har også fokus på, at man - modsat andre stadioner i ligaen - kan stole på underlaget på Bane 2.

- Som alle kunstgræsbaner er den jævn, bolden har et godt opspring og ruller helt præcist. Banen er tæt, og stråene har den perfekte længde, siger Christopher Lindberg Udsen om banens beskaffenhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både Per Rasmussen og Christopher Lindberg Udsen har erfaring med at arbejde med både kunst- og naturgræs. Selvom håndværket er mere simpelt, sætter de en ære i arbejdet.

- Der er kæmpe forskel på natur- og kunstgræs. En græsbane nørder man helt vildt. Der klipning, gødning, såning, prikning og vertikalskæring. Her (på Bane 2, red.) er der meget færre ting. Selvom det er simpelt, er det alligevel spændende. Blandt andet, fordi det, inden for kunstgræs, er højeste niveau.

- Vi strigler banen hver 14. dag, og vi fejer den med børsterne to gange ugentligt. Det er den vigtigste vedligeholdelse, vi har. Ellers er det bare at holde banen ren ved f.eks. at fjerne tape, siger Christopher Lindberg Udsen.

AGF's mange hjemmebaner koster topplacering

Bane 2 i Brøndby er suverænt på toppen. Men den ville få kamp stregen, hvis AGF udelukkende havde spillet deres hjemmekampe på Ceres Park. I de fire kampe, AGF har spillet på Ceres Park, har banen et gennemsnit på 4,5.

Desværre for AGF og ligaens øvrige hold har 'De Hviiie' spillet majoriteten af deres kampe på Vejlby-Risskov Stadion. I de fem kampe har den bane fået en gennemsnitsbedømmelse på 1,2, hvilket gør Vejlby-Risskov Stadion til ligaens ubetinget ringeste bane. I tillæg til Ceres Park og Vejlby-Risskov Stadion har AGF ligeledes inviteret til fodbold på træningsanlægget på Fredensvang (5) såvel som Fynske Bank Arena i Kolding (2). Scoren, der fremgår af den samlede stilling, dækker altså over intet mindre end fire baner.