Lyt til artiklen:

Nesbo leverer specialbygget sprøjtetraktor til Pankas

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Den nye sprøjtetraktor er den tredje til asfaltentreprenøren og en væsentlig opgradering fra tidligere modeller, fortæller maskinfører.

Nesbo har de seneste år leveret flere specialombyggede sprøjtetraktorer til asfaltentreprenører rundt omkring i Danmark. Det gælder også Pankas, der har fået leveret tre styks.

Den seneste er havnet i kløerne på maskinfører Kenneth fra Pankas, og han er godt tilfreds med den nye maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er jo noget af en opgradering, vi har fået. Sprøjtesystemet er meget bedre, end det var på den forrige. Der er varme i og det sprøjter bedre. Der er sideforskudt bom, så jeg selv kan sprøjte op langs kantstenen nu - det kunne jeg ikke før. Der skulle jeg håndsprøjte det hele, siger maskinføreren.

- Så har vi fået ny kost på også. Den er selvjusterende. Når vi fejer, så kører den automatisk op og ned, som den nu skal.

Den nye traktor har ikke tryk i tanken, som det var tilfældet på de foregående modeller. Nu bliver emulsionen pumpet ud i stedet.

rich-media-2
Et kig ind i emulsionsanlæggets maskinrum. Foto: Tim Søgaard.

- Det er det, der er fidusen, fortæller Jakob Mosgaard, der er salgschef hos Nesbo.

- På de ældre typer var der tryktanke, hvilket gav nogle udfordringer. Men med det nye system kan vi varme emulsionen i tanken forholdsvis hurtigt, fordi vi har et oliefyr med. Det er én af de forbedringer, der er sket. Og så er den generelt blevet mere brugervenlig. Det betyder meget i dag. Det skal være nemt for maskinføreren at betjene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Emulsionsanlægget er i dette tilfælde bygget på en New Holland traktor, men kan monteres på et hvilket som helst fabrikat og betjenes ved hjælp af en styrepult i maskinens kabine.

- Vi bygger alt ind i traktoren. Det tager cirka 300 timer, men så kan den også det hele, siger Jakob Mosgaard.

ARBEJDSPLADSEN: A.E. Maskiner

Se også:

ARBEJDSPLADSEN: A.E. Maskiner