Lyt til artiklen:

Rytter Maskiner udvider til flere brancher

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Randrusianske Rytter Maskiner vil byde porteføljen ind i både entreprenørbranchen og de grønne fag. Desuden har man taget et nyt mærke ind til hobbylandbrug.

Hos Rytter Maskiner har man i mange år satset på maskiner af en hvis størrelse. Maskiner, som man har solgt i først og fremmest landbruget, men som også sagtens kan være attraktive i andre brancher, fortæller indehaveren, Bjarne Rytter.

- Men hensyn til entreprenørsegmentet har vi vores Elho-stensamler, som vi har haft meget stor succes med. Med Alpego har vi fræsere eksempelvis til anlægsgartnere. Vi har fræsere fra 1,4 meter og op til 7,2 meter. Og vi har U-plove, en halvgrubber, hvor nogle kan gå ned i 70 centimeters dybde og de fleste i over 50 centimeter. Det kan være alle tiders ide efter et husbyggeri eller et stykke jordarbejde, at man lige får lukket jorden op, så den kan dyrkes eller blive til en have, siger Bjarne Rytter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Porteføljen fra FPM siger mod hestefolket og hobbylandmændene. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Maskinhandlen har desuden taget produkter fra FPM ind i sortimentet. Det sker ifølge indehaveren for at ramme heste-folket og hobbylandmanden.

- Vi står ikke tilbage for andet end, at der også vil ske ændringer i andre retninger. Derfor har vi bevidst taget nogle småmaskiner ind, forklarer indehaveren, som også tilføjer, at man fra finske Elho har taget en halmvender ind for at ramme bredere med et eksisterende sortiment.

Også til de grønne fag, mener Bjarne Rytter, at porteføljen kan byde ind.

- Fra Alpego har vi både halvgrubberen og en fræser. Men vi har også rotorharver, armklippere og flere former for mulchere, siger Bjarne Rytter, der dog især på entreprenørsiden forudser fremgang.

En fremgang, der blandt andet drives af stensamleren fra Elho.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den seneste vi solgte kører for et udlejningsfirma. Og jeg kan se, at den må køre for entreprenører, for der er ingen landmænd, der samler sten på denne årstid, hvis de ellers vil have et udbytte, konstaterer den garvede maskinhandler.

rich-media-4
Fra Elho har Rytter Maskiner taget en halmvender ind i porteføljen. Foto: Theis Meilby Eriksen.