Lyt til artiklen:

Komatsu giver et smugkig på tre nye gravemaskiner

00:00
Hastighed: ???x
03:54

Ud over de to elgravemaskiner, vil der også være en 20 tons hjulgravemaskine på Scantruck A/S' stand på E&H i Herning.

Komatsu venter at være klar til at levere fabrikkens første eldrevne PC33E minigraver sidst på året og givet et smugkig på E&H-messen i Herning. Også fabrikkens første bud på en 15 tons elgraver kommer med på messen.

Det skriver importøren Scantruck A/S i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I modsætning til nogle af de elmaskiner, der allerede kører rundt på det danske marked, lancerer Komatsu ikke eldrift ved at hive motoren ud af en dieselmaskine og tillempe med en elmotor, siger Kasper Vissing, produktchef hos Scantruck A/S, i pressemeddelelsen.

- Fabrikken har konstrueret og bygget de eldrevne maskiner som det, de er. Nemlig elmaskiner, siger han.

Elgraver testes af

Den 15 tons elgraver der vises på E&H er en såkaldt "Market pilot".

Maskinmesse øger fokus på unge og rekruttering

Se også:

Maskinmesse øger fokus på unge og rekruttering

- Indtil videre er der bygget et begrænset antal af 15-tons gravere, en PC138E. Maskinerne er bygget 100 procent som elektriske gravere fra fabrikken og skal nu testes ude i det virkelige liv for at kunne indfri alle krav optimalt, siger produktchef Kasper Vissing.

- Der samles erfaring til videreudvikling og testes forskellige ting på forskellige opgaver. Når alt er testet fuldstændig igennem, går serieproduktionen i gang, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udviklingen af minigraveren PC33E er længere fremme, og der er udsigt til, at den danske importør kan aflevere de første gravere senere i år, lyder det.

Stor, kompakt hjulgraver

Komatsus nye hjulgravemaskine PW198 blev for ganske nylig vist frem på den internationale entreprenørmesse Intermat i Frankrigs hovedstad, Paris. Nu bliver den også vist frem i Danmark.

rich-media-4
Komatsu PC198. Foto: Scantruck A/S.

- PW198 er en stor og kompakt hjulgraver på 20 tons, som kommer til at toppe modelprogrammet over gravemaskiner på hjul. Den hidtil største hjulgraver er 18 tons-maskinen PW180-11, men nu ruller PW198-11 altså forbi og tager rollen som familiens gravende overhoved, siger Kasper Vissing.

- Maskinen har en kort bagende og opfylder dermed alle krav til en kompakt maskine, der kan arbejde effektivt, hvor pladsen er begrænset. Ikke mindst i byområder og til vejarbejde er der behov for den kompakte power, som denne hjulgraver nu kommer med, siger han.

22 maskiner på standen

Ved E&H-messen læsser Scantruck ikke færre end 22 maskiner af de store transportere. Præcis halvdelen af dem er fra Komatsu, som er importørens helt store entreprenørmærke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To af maskinerne er dozere, hvor D61PXi bliver udstillet på standen, og D71PXi kommer i aktion på messens demo-område.

rich-media-6
PC138EDozeren D61PXi kommer til at boltre sig på demo-arealet på E&H. Foto: Scantruck A/S.

Manitou melder ind med syv maskiner af forskellige modeller fra den lille Ultra Light Manitou ULM412 til rotationsteleskoplæsseren MRT2660 med løftehøjde på 26 meter.

Maskinleverandørerne kom fornuftigt gennem 2023

Se også:

Maskinleverandørerne kom fornuftigt gennem 2023

- Weycor bliver repræsenteret af de to små gummihjulslæssere AR320 og AR380. I den store afdeling deltager Sennebogen med 42 tons teleskopkranen 643E-R med en løftekapacitet på 40 tons og en løftehøjde op til 43 meter, siger markedschef Dennis Faurby.

- Den irske producent af knusere og sortereværker, McCloskey, laver også neddelere og deltager i E&H med en 35 tons tung ES-250, som med 510 heste i motorrummet neddeler op til 100 tons husholdningsaffald eller 70 tons træ i timen, siger han.