Lyt til artiklen:

Esben Pedersen klar til junior-vm i Timbersports

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Lørdag d. 25. maj venter Timbersports Rookie World Championship 2024 i Milano, Italien. Verdens tolv førende junioratleter samles ved Allianz MiCo for at afgøre titlen som verdensmester. Blandt dem finder man det danske stjerneskud Esben Pedersen.

Allianz Milano Convention Centre (MiCo) er lørdag den 25. maj vært for Timbersport-konkurrencerne World Trophy og Rookie World Championship 2024. Konkurrencerne markerer starten på årets konkurrencesæson i ekstremsporten, og blandt de tolv konkurrerende til junior-VM finder man Esben Pedersen fra Danmark.

Konkurrencen bliver Esben Pedersens sidste i juniorklassen, da han tager springet til den professionelle klasse efter weekendens VM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en stor ære at få mulighed for at repræsentere Danmark til Rookie World Championship. Det kommer til at blive krævende heats. Det er de bedste atleter i verden. Det er derfor, vi er her, siger Esben Pedersen.

rich-media-2
Deltager konkurrerer i fem discipliner heraf tre med økse, en med motorsav og en med håndsav. Pressefoto.

I Milano konkurrerer Esben Pedersen med atleter fra såvel Europa som USA, Canada, Australien og New Zealand. Det bliver den anden internationale konkurrence for ham i rødt og hvidt, efter at han også var en del af det danske landshold, som konkurrerede ved Timbersports VM 2022.

- Jeg føler mig i god form og har trænet hårdt op til sæsonen. Jeg har finpudset min teknik i Standing Block Chop og trænet meget i Springboard, som er en ny disciplin for mig, siger Esben Pedersen.

Til Rookie World Championship konkurrerer atleterne i fem discipliner, heraf tre med økse, en med motorsav og en med håndsav. Atleterne samler point i hver disciplin, og den, som til sidst har fået flest point, vinder titlen.

Konkurrencen kan følges live på YouTube