Lyt til artiklen:

55 gange på Roskilde Dyrskue

00:00
Hastighed: ???x
03:08

Henrik A. Fog A/S har udstillet maskiner og udstyr på dyrskuet siden 1970. 2024 bliver ingen undtagelse.

Har du tidligere besøgt Roskilde Dyrskue, så er der en ret pæn chance for, at du har set den stand, hvor importør og forhandler Henrik A. Fog A/S fremviser maskiner og udstyr til have/park-sektoren for 55. gang.

- Jeg har selv været med næsten alle år, selvom de første par gange var i klapvogn, fortæller indehaver Karsten Fog, der i 1986 overtog virksomheden efter sin far.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2024-udgaven viser importøren blandt meget andet den store - og voksende - elektriske maskinpark frem. Det gælder blandt andet forskellige el-klippere fra amerikanske Mean Green, Rino redskabsbærer, den kompakte el-bil fra Goupil, Posi-Trac knækstyret redskabsbærer samt den intelligente Hilltip saltspreder.

Pris på H&L 23

Sidstnævnte vandt i 2023 Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskab og er virkelig en nyskabelse, der scorer højt på både lav-emission og samtidig sænker saltforbruget.

- Det er en intelligent præcisions-saltspreder med vejoverfladecensor, der kalkulerer saltmængden ved hjælp af en kombination af vejrudsigten og den målte vejtemperatur. Den salter præcist og bruger ikke mere, end der er behov for. Ofte har man tidligere oversaltet, men det slipper miljøet og pengepungen nu for med denne automatiserede proces fra Hilltip, siger han til Grøn Teknik.

Ikke kun el

Men da det langt fra er alle kirkegårde, boligforeninger, anlægsgartnere og kommuner, som er klar til den lidt dyrere investering i elektrisk materiel, har Henrik A. Fog også masser af disel- og benzin-drevet grej med til Roskilde.

- For de kunder, som udelukkende fokuserer på anskaffelsesprisen, er el-maskinerne nok ikke førstevalg. Derfor har vi naturligvis også meget andet med. Både maskiner og udstyr, også eksempler fra vores egenproduktion af blandt andet ukrudtsbørster, fejemaskiner, sneplove og feje-sugeanlæg, fortæller Karsten Fog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjælp til det grønne regnskab

På standen har man desuden en repræsentant fra Sporingsgruppen, som Henrik A. Fog samarbejder med. Sporingsgruppen har specialiseret sig i flådestyring, sikkerhed og tyverisikring. Så ud over at hjælpe med at genfinde maskiner efter eventuelt tyveri, så kan specialisten også sørge for, at maskinerne sender data om brændstofforbrug til ejeren.

- Kravene til dokumentation og udarbejdelse af grønne regnskaber stiger i disse år. Derfor er vi rigtig glade for at kunne tilbyde Sporingsgruppens service, som giver nøjagtige beregninger af benzin- og dieselforbrug for den enkelte maskine, siger Karsten Fog.

Rent praktisk foregår det ved, at Sporingsgruppen sætter flowmålere på brændstofslangerne. Så laves en beregning for den enkelte maskine, og disse data kan så bruges i de grønne regnskaber.