Lyt til artiklen:

Stort skovprojekt i Snaptun kickstarter kæmpe skovsatsning i Hedensted Kommune

00:00
Hastighed: ???x
03:28

Eg, Lind, Bøg, Birk og flere andre slags løvtræer skal der plantes masser af ved vandværket i Snaptun, som ligger i grønne omgivelser tæt på Horsens Fjord.

Det er Glud Vandværk, der har taget initiativ til projektet, som er det første, der realiseres i regi af Hedensted Kommunes klimaplan, hvor der skal rejses op mod 830 hektar skov frem mod 2030.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formand for Glud Vandværk Johnny Sørensen ser frem til det nye projekt, som kommer til at medvirke til, at der er rent drikkevand i lokalområdet i mange år frem.

- Det er nødvendigt, at vi gør mere for både klima, biodiversitet og drikkevand. Ved at plante skov kan vi gøre alle tre ting på en gang, så vi synes, at projektet er en rigtig god idé, også fordi vi gennem et samarbejde med skovrejsnings-NGOén Growing Trees Network kan gennemføre projektet på en let og overskuelig måde, som hele vores lokalsamfund kan deltage i og få glæde af, siger han.

Hos Growing Trees Network glæder man sig også over den nye aftale, som indebærer, at der skal plantes skov i to tempi.

De to stiftere af Growing Trees Netværk Kim Nielsen og Lars Heiselberg Vang Jensen sætter ord på den nye aftale:

- Skov modvirker klimaforandringer, fremmer biodiversitet og kan, som vi kommer til at se i Snaptun, være med til at beskytte vores drikkevand. Derfor er vi rigtig glade for aftalen, som vi håber vil være den første af mange. Vi glæder os også til at invitere en masse mennesker fra lokalområdet til plantedag den 30. maj, for skovplantning er nemlig også en hyggelig social aktivitet, som vi gerne vil gøre noget ekstra ud af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Hedensted-borgmester Ole Vind bliver det nye skovprojekt mødt med begejstring.

- Jeg synes, det er glædeligt og meget inspirerende, at Glud Vandværk har valgt at gå forrest i arbejdet med at sikre klima og drikkevand for eftertiden. Vi skal plante meget mere skov i de kommende år, så jeg håber, at vandværkets projekt kan være med til at inspirere andre lokalsamfund, virksomheder og vandværker til at gå samme vej, så vi sammen kan opnå vores klimamål i Hedensted Kommune, siger han.

De i alt 22.800 træer, der skal plantes i området er doneret af Holmris B8 og virksomhedens kunder.

- Skoven har en særlig betydning for os af to årsager. Dels er en af Holmris B8's lokationer placeret i Hedensted Kommune, dels indeholder skoven vores træ nr. 100.000 i vores Furnitree-koncept. Furnitree- konceptet er baseret på, at vores kunder kan købe træer sammen med deres arbejdsplads for at kompensere klimaet for den CO2e-udledning, der er forbundet med produktionen. Vi tjener ikke penge på at plante træer og spekulerer heller ikke i CO2e-ejerskab. For os handler det udelukkende om at gøre en forskel for klimaet, vandressourcerne og biodiversiteten, forklarer Stephanie Faber Dam, der er ESG manager i Holmris B8.

Lokale borgere, foreninger, skoler med videre er inviteret til plantedag d. 30. maj.

idverde tager grønne skridt med dedikeret bæredygtighedsteam

Se også:

idverde tager grønne skridt med dedikeret bæredygtighedsteam