Lyt til artiklen:

Firehjulsstyret danmarkspremiere skal vise vejen til nyt segment

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Den danske Deutz-Fahr-importør, Moni Worldwide, har ganske naturligt hovedfokus på landbruget, men vil via sine forhandlere også ind på have/park og den kommunale sektor.

I sidste uge holdt Moni Worldwide træningslejr for både sine danske og sine svenske traktorsælgere.

På en mark ved Middelfart havde importøren således linet hele produktporteføljen op på rad og række lige fra de mindste modeller målrettet have/park og det kommunale segment til de store, brølende landbrugstraktorer i 7, 8 og 9-serierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den ende af rækken, hvor man kunne prøve de mindre traktorer, kunne man stifte bekendtskab med en vaskeægte danmarkspremiere. Og det var ikke kun på grund af den orange farve.

Den nye 5115 TTV kan nemlig både køre med konventionel forhjulsstyring, 4-hjulsstyring og krabbestyring.

Bo Moisen, salgs- og produktchef hos Moni Worldwide, har store forhåbninger for den lille agile traktor, som importøren blandt andre af de mindre modeller vil bruge til at sparke døren ind på, for selskabet, relativt uopdyrkede markeder; nemlig have/park, entreprenør og den kommunale sektor.

rich-media-2
Bo Moisen, salgs- og produktchef hos Moni Worldwide og Deutz-Fahr Danmark. Foto: Jacob Kaas.

- Det er slet ikke tilfældigt, at vi har fået den hjem i orange, der jo er den helt klassiske farve for en kommunetraktor, siger Bo Moisen om den unikke smalsporstraktor, som han ser som et stærkt kort rundt på smalle stisystemer eller i plantager og i rækkekulturer, hvor man ellers kan være tvunget ud i tre, fire eller fempunktsvendinger med konventionelle traktorer.

- Når bagakslen styrer med, så får man en ufattelig lav venderadius, der gør, at man pludselig kan komme rundt på steder, hvor man ellers ville få problemer, siger Bo Moisen, der også peger på den rummelige kabine, fladt gulv og lav indstigningshøjde som stærke argumenter for et arbejdsredskab, som chaufføren typisk skal stige ind og ud af mange gange om dagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Komforten er bare helt i top på de her små, nye traktorer, siger Bo Moisen.