Lyt til artiklen:

Scantruck klar til at rulle ud med dyrskue-traileren

00:00
Hastighed: ???x
03:06

Fire forskellige mærker er med både i Roskilde og Odense.

Hos Scantruck er man klar til at gå messesæsonen i møde.

- Vi kender både tidspunkter og steder, og dyrskue-traileren er klar. Eller rettere: Trailerne. For vi kommer til både Roskilde og Odense med mange maskiner fra fire af vores markante maskinmærker. Der bliver tale om et bredt sortiment både til landbruget, entreprenørbranchen og industrien, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teleskoplæsseren Manitou MLT850 vil formentlig påkalde sig ganske meget opmærksomhed. Maskinen er stadig en af de nye i Manitou-familien, hvor den placerer sig som fjerdestørst i hele den 20 maskiner store serie af MLT-læssere.

Mange Manitou'er

- MLT850 kan løfte op til fem tons og har en løftehøjde på op til 7,6 meter, mens rækkevidden er 4,55 meter. Manitou har lagt en Yanmar-motor med 141 hk i maskinrummet, og alt i alt er der virkelig tale om en topmaskine, som da også har fået en hjertelig velkomst af landmændene, siger Dennis Faurby.

Der bliver mulighed for også at se yderigere fem Manitou-maskiner på de to dyrskuer. Blandt dem også fra Ultra Light Manitou-serien af superkompakte teleskoplæssere på blot 1,49 meter i bredden. ULM-maskinerne er lige til at rulle op på en trailer takket være en transportvægt under tre tons.

- Erfaringen fortæller os, at der også skal Komatsu-minigravere med på dyrskuerne. Så vi tager både en 2 tons PC20R-5 og dens storebror, 2,8 tonseren PC26MR-5 med til begge dyrskuer. I Roskilde udvider vi med yderligere et par af de større Komatsu-gravere, både på hjul og på bælter, fortæller markedschefen.

Tyske læssere og italiensk kran

De tyske Weycor-gummihjulslæssere er populære både blandt entreprenører og landmænd. Nem manøvrering gør, at de foretrækkes til opgaver både på byggepladser og i landbruget, hvor de ofte tager rullen som den praktiske altmulig-maskine. Scantruck tager både en AR320 og en AR380 med til Roskilde og Odense.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig benytter maskinfirmaet muligheden for at præsentere en af de senest tilkomne i den store Scantruck-familie. Nemlig den bæltedrevne minikran MCR40 fra italienske Platform Basket. Den terrængående kran har Platform Basket-specialiteten edderkoppe-ben, som gør den ekstremt stabil, uanset jordoverfladen.

- Det er et spændende mix, vi har sammensat til årets møder mellem by og land. Vi tilsætter naturligvis både fast og flydende til ganen, som de gode dyrskuetraditioner foreskriver. Og så møder vi med en bemanding af fagfolk, som er klar til en god snak - og eventuelt en handel. Det har vi også god tradition for på dyrskuerne, siger markedschef Dennis Faurby.