Lyt til artiklen:

Danmarks bedste anlægsgartnerelever er endnu engang fra JU Århus

00:00
Hastighed: ???x
02:41

I lørdags, hvor vinderne af dette års DM i Skills blev afsløret til afslutningsceremonien i Roskilde, var ikke mindre end sjette gang, skolens to deltagere løb afsted med guldet.

Det skriver Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU Århus) i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Haveanlæg undervejs. Foto: JU Århus.

De to nye danmarksmestre Magnus Franch Hald og Nikolaj Dalsgaard Bohnfeldt gav den alt, hvad de havde. De leverede et imponerende stykke arbejde med deres haveanlæg, skriver skolen.

Nyt tiltag med talent camp

Det er ottende gang, at Jordbrugets UddannelsesCenter Århus har anlægsgartnerelever, der stiller op til DM i Skills.

Anlægsgartnerelever fra JU Århus kæmper om DM-titlen

Se også:

Anlægsgartnerelever fra JU Århus kæmper om DM-titlen

Uddannelsesleder, Peder Glud, fra skolen siger:

- Det er fantastisk at se, hvor meget drengene har udviklet sig bare på den korte tid fra starten på den to ugers træningslejr til nu, hvor de har sikret sig guldet. Skills er virkelig med til at sætte et positivt sportlight på alle erhvervsuddannelserne.

- Det gælder ikke mindst for anlægsgartnerfaget, da det er noget, som i hvert fald mange af vores elever stiler efter. Som noget nyt, har vi også iværksat en talent camp i samarbejde med RTS Vilvorde og Byggeriets Uddannelser, så de elever, der kan og vil, får mulighed for at dygtiggøre sig og løfte sig op på endnu højere niveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næste stop: EuroSkills

Magnus Franch Hald har læreplads hos Vejle Anlægsteknik v/ Peter Hald, mens Nikolaj Dalsgaard Bohnfeldt har læreplads hos Anlægskompagniet v/Mathias Tolbøll.

rich-media-5
Det færdige haveanlæg. Foto: JU Århus.

Begge anlægsgartnerlærlinge er færdige med uddannelsen ultimo maj og skal allerede tilbage til skolen femte hovedforløb 8. maj og i gang med deres svendeprøver.

Med guldmedaljerne om halsen har drengene samtidig og sikret en adgangsbillet til landsholdet, når Danmarks skal være vært ved det officielle europamesterskab for unge faglærte og elever i 2025.

EuroSkills foregår i MCH Messecenter Herning 9. til 13. september 2025. Der forventes op mod 100.000 tilskuere, når op mod 600 deltagere fra hele Europa dyster om EM-medaljer inden for 38 forskellige fag.

Anton og Casper er klar til EuroSkills for anlægsgartnere

Se også:

Anton og Casper er klar til EuroSkills for anlægsgartnere

Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelsen blev i år holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde, hvor cirka 280 unge kæmpede for at blive den bedste inden for deres fag, som der i alt var 47 af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM i Skills 2024 blev afholdt fra 18. til 20. april.