Lyt til artiklen:

H&L inviterer til forårstræf om jord

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Træffet afholdes først i maj og handler om forståelse, håndtering og genanvendelse af jord i teori og praksis.

Den grønne branche står overfor en række udfordringer omkring genanvendelse, ressource-mangel, biodiversitet og reduktion af CO2-udledning, og her er jorden fundamentet for det hele.

Derfor inviterer Have & Landskab med kursus-konceptet HL365 til forårstræf om jord på Ledreborg Slot i Slagelse 2. maj. Det skriver Have & Landskab i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Over 10 fagfolk og forskere vil stå klar med nyeste viden til både at forklare og rent praktisk demonstrere nogle af de mange metoder og løsninger til de udfordringer, som arbejdet med jord i praksis giver landets anlægsgartnere, kommunale parkforvaltere, planlæggere og andre fagfolk.

Jord er et stort tema

Det nødvendigt, at branchen i fællesskab mødes og diskuterer de mange spørgsmål, der rejser sig, når talen falder på jord. Det understreger Have & Landskabs bestyrelsesformand og ejer af en planteskole, Joel Klerk.

Nye kræfter i Have & Landskabs bestyrelse

Se også:

Nye kræfter i Have & Landskabs bestyrelse

- Vi behandler jorden, som om den bare er et byggemateriale. Det gælder hele branchen, men uanset om man arbejder i gravemaskinen, på tegnestuen, materielgården eller rådhuset er vi nødt til både at ændre vores syn på jorden og vores håndtering af den, siger Joel Klerk i pressemeddelelsen.

- Jorden er grundlaget for alt biologisk liv og er en levende organisme, og det er grundlæggende bizart, at alle anlægsprojekter ikke har netop jorden øverst på prioriteringslisten, når man går i gang, fortsætter han.

Samtidig pointerer bestyrelsesformanden, at jord er så stort et tema, at HL365 har været nødt til at dele arrangementet op i to. Anden del til finde sted ved efterårstræffet i uge 40, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stationer i slotsparken

Fagdagen i maj byder blandt andet på et teoretisk og praktisk indslag fra bygherrerådgiver Henrik Melgaard, der vil klæde fagfolkene på omkring lovens begrænsninger og muligheder, når det gælder jordhåndtering af genanvendelse.

Forsyningsselskaber: En robot skal udskifte vandledninger i fremtiden

Se også:

Forsyningsselskaber: En robot skal udskifte vandledninger i fremtiden

Arrangøren gør opmærksom på, at den praktiske virkelighed - som altid - kommer helt tæt på til HL365's arrangementer. Det sker på fire stationer i slotsparken, og ikke mindst når Per Malmos fra Malmos Landskaber fortæller om projektet "Bakkedraget" i sit oplæg "Brug jorden hvor den er".

rich-media-5
Det fulde program fremgår af Have & Landskabs hjemmeside. Pressefoto.

Have & Landskab og kursus-konceptet HL365 er ejet og arrangeret af parterne: Danske Planteskoler, Københavns Universitet, Danske Anlægsgartnere og Maskinleverandørerne - Vej, Park & Anlæg.