Lyt til artiklen:

Maskin-mekka med vokseværk giver gæsterne meget at køre efter

00:00
Hastighed: ???x
07:15

Både det fælles åben hus-koncept "Åben Maskinvej" og antallet og omfanget af maskinforretningerne i Ringsted vokser markant.

Fredag var første dag i 2024-udgaven af "Åben Maskinvej" i Ringsted. Et fælles koncept blandt en række maskinforretninger, der på kryds og tværs egentlig er konkurrenter. Men den første weekend i marts står de forbilledligt sammen til glæde for kunder og gæster, der får fuld valuta for at lægge vejen forbi.

Der er maskiner og åbne arme over alt til Åben Maskinvej hos Helms TMT Centret, Semler Agro, Hydrema, Scantruck, Reesink Construction, S.D. Kjærsgaard og S&S Bilhus fortsætter lørdag d. 2.marts fra klokken 10.00 - 15.00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, at det er fedt, at vi kan arbejde sammen på den her måde og skabe en event, der er meget større til glæde for alle parter, siger Kim Hansen, afdelingsleder for Helms TMT-centret, der indviede sit nye og meget iøjnefaldende domicil i forbindelse med Åben Maskinvej sidste år.

Største investering i 20 år: Helms TMT Centret indvier nyt sjællandsk domicil

Se også:

Største investering i 20 år: Helms TMT Centret indvier nyt sjællandsk domicil

- Jeg ved ikke om, det er det nye hus, eller hvad, men vi har virkeligt fået meget opmærksomhed i det seneste år. Folk har fået øjnene op for, at vi er meget mere end Schäffer-importør. Vi får nye kunder ind ad døren hver uge, og så oplever vi også nu, at interesserede og kvalificerede medarbejdere selv henvender sig til os. Det er en fornøjelse, siger Kim Hansen, der i løbet af det seneste år har ansat yderligere to medarbejdere i Ringsted.

rich-media-3
Kim Hansen, afdelingsleder hos Helms TMT Centret ser frem til et par gode dage. Foto: Jacob Kaas.

På den anden side af parkeringspladsen, i de lokaler som Helms TMT Centret flyttede ud af, har Semler Agro for alvor lettet anker for det, der bliver John Deere forhandlerens nye flagskib på Sjælland.

Der bliver bygget om og bygget til, og selvom huset fortsat er langt fra færdigt, så viser Semler Agro på bedste vis, hvad huset vil kunne, når det står færdigt.

Semler Agros nye flagskib i øst begynder så småt at tage form

Se også:

Semler Agros nye flagskib i øst begynder så småt at tage form

Den nye afdelingsleder Lennarth Anker Engelund fortæller, at der er blevet knoklet på helt op til deadline med at få gjort udstillingshallen klar til gæster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Lennarth Anker Engelund, afdelingsleder for Semler Agro på Sjælland. Foto: Jacob Kaas.

- Jeg tror kun lige, at malingen inde i kontorpavilionen har nået at tørre, inden vi åbnede op for gæsterne her til formiddag. Og medarbejderne har holdt på for at få det hele stillet pænt op. Man kan virkelig mærke, at de glæder sig til den dag, hvor huset står helt færdigt og vi kan flytte fra Næstved. Det gør vi alle sammen, siger Lennarth Anker Engelund, der også kan løfte sløret for, hvornår Semler Agro regner med, at byggeriet er færdigt.

- Det er vores plan, at vi er helt færdige, flyttet ind og klar til at indvie det til næste års "Åben Maskinvej", siger afdelingschefen.

Nyt domicil

Indvielse af en ny maskinforretning har S.D. Kjærsgaard for ganske nyligt haft fornøjelsen af. Den danske Case Construction-importør og Case IH forhandler præsenterer i forbindelse med "Åben Maskinvej" sit nye store og flotte domicil i Ringsted.

- Det giver sig selv, at vi har glædet os rigtig meget til at vise vores nye hus frem. En kæmpefed maskinforretning med de sidste nye faciliteter både for vores kunder, men i særdeleshed også for vores medarbejdere, så vi bliver endnu mere tiltrækkende som arbejdsplads, fortæller Lars Petersen, der er salgs- og regionschef for S.D. Kjærsgaard på Sjælland.

Det sidste har allerede givet pote, idet man netop har ansat tre nye montører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-8
Lars Petersen, salgs- og regionschef for S.D. Kjærsgaard på Sjælland har glædet sig til at vise det spritnye hus frem for de mange gæster til Åben Maskinvej. Foto: Jacob Kaas.

- Der har allerede været rigtig mange gæster på besøg i dag. Både nuværende og nye potentielle kunder, og det er vi virkeligt glade for, siger Lars Petersen, der glæder sig til at åbne dørene igen til lørdagens gæster.

Flyttedag for S.D. Kjærsgaard

Se også:

Flyttedag for S.D. Kjærsgaard

Hos Scantruck har man også haft vokseværk. Hos maskinimportøren har man netop opført en 2200 kvadratmeter stor maskinhal, der er fyldt op med maskinerne fra Manitou, Komatsu, Weycor og Sennebogen.

- Vi holdt en lille indvielsesfest for 96 kunder allerede torsdag aften. Vi tænkte, at nu havde vi alligevel stillet det hele an, og så kunne vi lige så godt komme i gang, fortæller Dennis Faurby, der er markedschef hos Scantruck.

rich-media-10
Dennis Faurby, markedschef for Scantruck. Foto: Jacob Kaas.

I den "gamle" bygning har Scantruck nu udnyttet pladsen til et nyt loungeområde, kontorer, samt at udbygge sine lagerkapacitet til reservedele til det voksende sjællandske marked.

Hos Scantruck har man været med til at starte traditionen med Åben Maskinvej, og markedschefen er glad for den udvikling, der er i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, at det er en god ide, at vi alle går sammen om at holde åben hus. For så er der virkelig noget at køre efter for kunderne og de kan lave en dag ud af det. Og man kan godt mærke, at der kommer flere gæster, siger Dennis Faurby.

En schweitzerkniv

Hos den danske JCB Construction-importør, Reesink Construction, havde man også set frem til en god dag sammen med kunderne. Alt i JCB til entreprenørerne var linet op både inde og ude.

Den nye driftsdirektør Henrik Kirketerp-Møller var især klar til at vise den nye hjullæsser Hydradig 110 frem.

rich-media-12
Henrik Kirketerp-Møller, driftsdirektør for Reesink Construcktion, foran Hydradig 110, der står klar til at blive afprøvet. Foto: Jacob Kaas.

- Det er altså en rigtig schweitzerkniv, der graver den ene dag og kører med kantklipper den næste. Og så kører den på vejen med 40 km/t i fuldstændig balance med vogn på, fortæller Henrik Kirketerp-Møller.

Kompakt hjulgraver gør sig lækker i rendegraver-segmentet

Se også:

Kompakt hjulgraver gør sig lækker i rendegraver-segmentet

Motoren, tanke og tilbehør er flyttet ned chassiset. Det betyder en bedre balance ved kørsel, når hovedvægten er helt nede ved vejbanen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En af de fantastiske ting ved JCB er, at vi har alle maskinerne i det samme brand. Det er bare en fordel for os, at vi køber maskinerne det samme sted og reservedelene det samme sted, hvor andre har flere brands at håndtere, siger Henrik Kirketerp-Møller, der ser en kæmpe fordel i, at de kunder som måske primært kommer for at besøge naboerne, også kigger ind hos ham og omvendt.

Importør styrker ledelsen

Se også:

Importør styrker ledelsen

- Vi vil gerne tale med så mange som muligt, så vi får noget at følge op på, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Lidt længere nede af vejen har afdelingsleder Dan Madsen fra Hydrema Center Øst det præcist på samme måde.

- Vi kommer i snak med nogen, som vi ellers ikke ville komme i snak med. Og de andre kommer til at tale med nogen af vores kunder. Det er en fordel for os alle, siger Dan Madsen, der har været med til at slå dørene op på maskinvejen i mange år. Han oplever helt klart, at der kommer flere og flere gæster for hvert år, der går.

rich-media-16
Dan Madsen, afdelingsleder for Hydrema Center Øst foran den første fuldelektriske dumper, der sammen med en topudstyret rendegraver og en prima pilot, var trækplaster foran forretningen. Foto: Jacob Kaas.

Hos Hydrema var der allerede om formiddagen fyldt godt op med gæster i maskinhallen, hvor mange af forretningens kunder nu næsten pr tradition kommer forbi den første weekend i marts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er nogle gode og hyggelige dage, hvor vi får en masse god snak. Vi har da også stillet en del brugte maskiner op, som vi regner med at sælge ud af, og mon ikke også der bliver solgt et par nye. Det plejer vi, siger Dan Madsen.

rich-media-18
Demonstration med rendegraver foran Hydrema. Foto: Jacob Kaas.

Vokseværket i maskinmekkaet stopper ikke lige foreløbigt. Den danske Kubota-importør, Nellemann Machinery, er også i gang med at bygge i Ringsted.

Nellemann Machinery forventer, at byggeriet på den 20.000 kvm. store grund står færdigt i løbet af 2024.

Nellemann sætter 4.500 kvadratmeter nyt byggeri i gang

Se også:

Nellemann sætter 4.500 kvadratmeter nyt byggeri i gang

rich-media-20
Det er næppe tilfældigt, at man overalt i området kan høre den karakteristiske motorlyd fra de store Ram, Dodge og Chevrolet, når de triller forbi med lange blikke efter sig. Foto: Jacob Kaas.