Lyt til artiklen:

Producenter: Sydbank ødelægger juletræsmarkedet

00:00
Hastighed: ???x
01:31

At Sydbank på fjerde år ejer Green Team er med til at dumpe priserne og ødelægge markedet, mener producenter.

I år er der 2.400 danske bedrifter, der leverer juletræer til danske og udenlandske hjem. Det er godt 31 procent færre end i 2012, og midt i den nedgang anklager flere producenter nu landets største producent, Green Team for at ødelægge markedet ved at dumpe priserne, det skriver Børsen

Green Team blev for fire år siden overtaget af Sydbank, som i samme ombæring lettede selskabets gældsbyrde med 60 millioner kroner, og en eksisterende bankgæld blev konverteret til et lån på 100 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stort faldt i antallet af juletræsbedrifter: Importen fordoblet

Se også:

Stort faldt i antallet af juletræsbedrifter: Importen fordoblet

Over de seneste fem år har Green Team samlet et underskud på over 300 millioner kroner.

- De sænker priserne for at få solgt deres egne varer. De kører med et kæmpe underskud, fordi de sælger for billigt og under produktionspris, mener Henrik Abrahamsen, der har tabt mange millioner på sit eventyr med at producere juletræer, som han fornyligt lukkede efter 30 år.

Green Teams bestyrelsesformand, Christian Junker, siger til Børsen, at det er en misforståelse, at Green Team skulle diktere priserne i markedet.

Områdedirektør Søren Reumert Hansen fra Sydbank afviser, at Green Team har en forretningsmodel, hvor man sælger træer til under produktionspris, og siger at man ville slå til med det samme, hvis den rigtige køber af selskabet kom.

Mudder, regn og hårdt arbejde: Maskinstation har travlt med juletræerne

Se også:

Mudder, regn og hårdt arbejde: Maskinstation har travlt med juletræerne