Lyt til artiklen:

17 hektar kommunal jord bliver til ny skov

00:00
Hastighed: ???x
02:58

I de kommende år bliver der rejst mere skov i Guldborgsund Kommune for at nedbringe den samlede CO2-udledning.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunens økonomiudvalg besluttede på et møde anden mandag i december at inddrage fire kommunale arealer rundt om i kommunen, der i dag er bortforpagtet til landbrug.

Her bliver der plantet skov i stedet for, hvilket vil fortrænge cirka 325 ton CO2 årligt fra atmosfæren, oplyser Guldborgsund Kommune.

- Vi har sammen med en lang række private og civile aktører lavet en fælles, ambitiøs klimahandlingsplan, der skal sikre, at Guldborgsund Kommune er CO2-neutral som geografisk område senest i 2050, siger borgmester og formand for økonomiudvalget, Simon Hansen (S), i pressemeddelelsen.

Skovrejsning efter 2024

I klimahandlingsplanen er skovrejsning et ud af mange initiativer, lyder det. Det er skov, der hverken bliver fældet eller tjent penge på.

- Skovene skal stå i flere hundrede år til gavn for vores klima og for biodiversiteten, og her kan vi som kommune være frontløber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i økonomiudvalget er enige om at komme i gang og få plantet skov på arealer, som kommunen ejer, siger borgmesteren.

Regeringen vil plante 250.000 hektar ny skov

Se også:

Regeringen vil plante 250.000 hektar ny skov

De fire områder ligger i Øster Toreby og Sundby, Horbelev, Nysted og Sakskøbing og udgør lidt over 17 hektar, der i dag bliver benyttet til landbrug.

Kommunen oplyser, at forpagtningsaftalerne er udløbet og har været midlertidigt forlænget. Forlængelsen ophører med udgangen af 2024, og herefter bliver de fire kommunale arealer plantet til med skov.

Et vigtigt element

Forpagtningsaftalerne har indbragt godt 115.000 kroner om året til kommunekassen, lyder det.

Som led i at nå Danmarks samlede klimamål er der mulighed for at søge om kompensation fra staten, så kommunerne ikke mister eventuelle lejeindtægter fra arealer, der bliver omdannet til skov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fuld kompensation er ikke muligt, men kommunen forventer at blive kompenseret for cirka halvdelen af nuværende lejeindtægter, lyder det.

Guldborgsund Kommune vil desuden arbejde på at få enten Growing Trees Network eller Klimaskovfonden til at afholde udgifterne til skovrejsningen.

Fond vil plante knap seks millioner træer

Se også:

Fond vil plante knap seks millioner træer

- Skovrejsning er et meget vigtigt element for at nå vores lokale klimamål, og det er samtidig godt for biodiversiteten.

- Desuden er det for som kommune et billigt tiltag, og det skal vi jo ikke være kede af i en tid, hvor alle landets kommuner er presset på økonomien, siger Simon Hansen, der forventer, at kommunen over de kommende år vil udtage endnu flere områder til ny skov.