Lyt til artiklen:

Nu kan der indstilles projekter til Årets Bæredygtige Træbyggeri

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Foreningen Træ i Byggeriet gentager succesen fra sidste år og hylder igen Årets Bæredygtige Træbyggeri. Der kan indstilles frem til nytår.

Foreningen Træ i Byggeriet lancerede sidste år prisen Årets Bæredygtige Træbyggeri, der tildeles danske byggerier med et bæredygtigt perspektiv gennem anvendelse af træ. Prisen gik sidste år til bofællesskabet Kløverbakken i Odder, og nu er det igen muligt at nominere de træbyggerier, som man mener, fortjener at vinde dette års udgave af den prestigefyldte pris.

- Vi ser frem til at se de mange spændende projekter, der nomineres til prisen i år. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at der er mange kvalificerede kandidater derude, lyder det fra sekretariatschef i Træ i Byggeriet, Lauritz Rasmussen, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sidste år var det bofællesskabet Kløverbakken, der endte med at vinde prisen. Det gjorde de blandt andet fordi, at de havde indtænkt bæredygtighed i flere parametre af projektet. Eksempelvis havde aktørerne bag projektet i fællesskab med de kommende beboere været med til at træffe beslutninger om materialevalg, udformningen og beplantningen. Her lå fokusset på at byggeriet primært skulle bygges af træ, og desuden var det vigtigt for dem at fremme den lokale biodiversitet.

Det er nu og frem til den 31. december 2023 muligt at nominere byggeprojekter via Træ i Byggeriets hjemmeside.

Projekter kan indstilles til prisen her.