Lyt til artiklen:

Kubota lancerer første elektriske zero-turn græsklippere

00:00
Hastighed: ???x
03:20

Kubota oplever stigende efterspørgsel på nul-udledningsmaskiner og er nu klar med sin nye serie af elektriske og støjsvage zero-turn modeller.

Disse græsklippere er specifikt rettet mod miljøbevidste kunder, såsom kommuner, professionelle entreprenører, boligselskaber, etc. der ønsker at vedligeholde store græsområder med mindre vedligehold af maskinen, enkle betjening og højere grad af operatørkomfort.

Udviklingen af Ze-serien begyndte tilbage i 2017, med planen om at udvikle en maskine, der kan arbejde en hel arbejdsdag. Test er blevet udført i hele Europa for at sikre, at ydeevnen er konsekvent, uanset om der klippes i vådt, højt græs eller tørt, stift græs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stilhedens kraft

Kernen i Ze-maskinerne er et 10 kilowatt batteri, som er placeret bagpå maskinen, stort set hvor en motor ville sidde. Dette batteri har kapacitet til over 15.000 kvadratmeter. Ze-maskinerne har en unik funktion, hvor batteripakken hurtigt og let kan fjernes, og et andet fuldt opladet batteri kan monteres.

Stort skifte til el-maskiner forude

Se også:

Stort skifte til el-maskiner forude

Et ekstra batteri og monteringsvogn kan tilkøbes for at give operatøren mulighed for at arbejde kontinuerligt i en travl sæson.

rich-media-3
Ønsker man den større kapacitet, kan ekstra batteri tilkøbes. Pressefoto.

Opladning af batteriet kan klares fra opladningsstikket på Ze eller uafhængigt væk fra maskinen. En fuld opladning tager cirka 5 timer.

Elektrisk drift

Der er i alt tre elektriske drivmotorer på Ze. To drivmotorer (en til hver hjul) og en drivmotor til klipperens klippebord.

Batteriafladningen kan optimeres, da drivkraften til klipperens dæk kan tilpasses arbejdsforholdene. Der er tre arbejdsformer at vælge imellem - ECO, Standard og Boost. Forskellen ligger i knivenes hastighed, og tilstanden kan indstilles efter det nødvendige arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kubota's knowhow og teknologi er indarbejdet i alle områder af disse maskiner. For eksempel med K-sense, hvor fremdriftshastigheden i klippearbejde overvåges konstant for at sikre optimal ydeevne.

Hvis klippebordet møder en tung belastning, vil hastigheden sænkes for at sikre den bedst mulige klippekvalitet. Når belastningen reduceres, øges hastigheden automatisk igen.

rich-media-5
Der er i alt tre elektriske drivmotorer på Ze-serien. To drivmotorer (en til hver hjul) og en drivmotor til klipperens klippebord. Pressefoto.

Simplicitet og komfort indbygget

Løft og sænkning af klipperen betjenes af en fodpedal med udveksling. Hurtig indstilling af klippehøjden sikrer, at klippehøjden nemt indstilles. Når styrehåndtagene vender tilbage til neutral, aktiveres parkeringsbremsen automatisk for sikker afstigning.

Et luksuriøst højrygget sæde med indstillingsmuligheder, armlæn og ekstra lændestøtte sikrer ultimativ komfort.

Allerede fra udviklingens begyndelse vidste ingeniørerne, at opfyldelse af de opstillede miljømål ikke kunne ske på bekostning af produktivitet, ydeevne og komfort. Resultatet er Ze-serien, som indeholder det bedste fra begge verdener.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cub Cadet klarer bakkerne perfekt

Se også:

Cub Cadet klarer bakkerne perfekt

Disse nye produkter er blivet præsenteret for første gang på Saltex i Storbritannien, Agritechnica i Tyskland og Paysalia i Frankrig. De vil være tilgængelige på markedet fra sommeren 2024.