Lyt til artiklen:

DLF har rekordomsætning i et udfordrende år

00:00
Hastighed: ???x
03:53

DLF fremlægger i dag på sin generalforsamling en rekordomsætning og det tredje bedste EBIT i virksomhedens historie, efter Søren Halbye overtog posten som CEO for et år siden.

Med en omsætning på 8.756 millioner kroner og et driftsresultat på 522 millioner kroner i regnskabsåret 2022/23 præsenterer DLF en rekordomsætning og det tredjebedste EBIT i virksomhedens historie på dagens generalforsamling i Nyborg.

Afsætningen af kløver- og græsfrø var samlet set lavere end i 2021/22, og driftsresultatet var påvirket af inflation samt stigende omkostninger forbundet med den store 2022-høst, skriver DLF i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernomsætningen er opgjort til 8.756 millioner kroner i 2022/23. EBIT er opgjort til 522 millioner kroner, mens koncernens nettoresultat udgjorde 334 millioner kroner.

Søren Halbye, CEO i DLF, er tilfreds med resultatet i et udfordrende år:

- Vi kommer fra nogle ekstraordinære gode år, hvor der har været højkonjunktur i det globale foder- og plænefrømarked. I 2022/23 vendte konjunkturerne med en afmatning på efterspørgselssiden, især på den nordlige halvkugle. Derudover havde frøindustrien generelt udisponerede lagre ved sæsonafslutning, og et lavere forbrug betød, at distributionsleddet også havde betydelige lagre af frø, siger Søren Halbye, CEO.

Professionelle plænekunder

Afsætningen til landbruget og de professionelle plænekunder har været mindre påvirket, hvorimod afsætningen af græsfrø til private plæner er faldet markant. Stigende omkostninger og inflation har også påvirket indtjeningen, der alligevel ender med at være den tredjebedste i selskabets historie.

DLF Beet Seed oplevede en nedgang i den primære drift som følge af øgede omkostninger, og Danespo oplevede en fremgang i indtjeningen i 2022/23 sammenlignet med året før. Grøntsagsfrøforretningen i Jensen Seeds var positivt påvirket af et større produktionsareal end året før, og som følge heraf steg indtjeningen markant i 2022/23 i forhold til året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Halbye ser et DLF, som er godt rustet til fremtiden:

- Jeg glæder mig over, at DLF i et år med mange udfordringer har præsteret et solidt resultat, og at vi samtidig har kunnet honorere vores frøavlere med en rekordstor afregning. Regnskabsåret var udfordret af en ubalance mellem udbud og efterspørgsel i USA og Europa, og jeg er glad for at konstatere, at vores forretning i Sydamerika og Australien leverede en bedre indtjening sammenlignet med rekordåret 2021/22, siger han.

- DLF står på et stærkt økonomisk fundament, der er godt afstemt både geografisk og forretningsmæssigt med engagerede medarbejdere over hele verden. Vores tilstedeværelse med komplet værdikæde i Europa, Nord- og Sydamerika samt Oceanien gør det muligt for os at agere på de forretningsmuligheder, der opstår lokalt. Det er et stærkt afsæt for at videreudvikle forretningen, siger Søren Halbye.

DLF er en global frøvirksomhed ejet af danske landmænd med 2.282 ansatte i 22 lande verden over. DLF er global markedsleder inden for foder- og plænegræsfrø og har eksport af frø til mere end 100 lande. DLF har en komplet værdikæde inden for foder- og plænefrø, sukker- og foderroefrø, læggekartofler samt opformering af grøntsagsfrø, skriver frøkoncernen.