Lyt til artiklen:

Nye brolæggersvende klar i hele landet

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Med svendebreve til seks udlærte brolæggersvende i september har landets tekniske skoler i 2023 udlært i alt 14 svende, men branchen kan sagtens bruge endnu flere.

På skolerne i København, Horsens og Århus afsluttes uddannelsen til brolægger i foråret og efteråret. I september blev tre nye svende fra NEXT Uddannelser i København ønsket tillykke med svendebrevet af oldermand Claus Johnsen fra Brolæggerlauget i DI Byggeri. Ligeledes færdiggjorde to brolæggere deres uddannelse på Learnmark Horsens, og en enkelt brolægger kunne tørre sveden af panden på Aarhus Tech.

- Uddannelsen er et bevis på, at I kan noget specielt, som der er brug for i branchen, sagde oldermand Claus Johnsen i sin tale til de nye svende, og fortsatte: - I år var kvaliteten af svendeprøverne af usædvanlig høj kvalitet, og en enkelt brolægger blev endda belønnet med bronzemedalje for sit svendestykke. Stort tillykke til jer alle, afsluttede oldermanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En svær opgave

Faglærer Nicolai Thorsen fra NEXT forklarede, at svendestykket denne gang var en overkørsel med et lidt større areal end sædvanligt. Eleverne havde arbejdet hårdt og koncentreret med opgaven, så chaussé- og brostenene blev sat præcist i det ønskede forbandt og med den rigtige overfladekrumning. Det stiller store krav til forberedelse, opmåling og håndelag, når stenene skal sættes.

Fra Learnmark i Horsens blev udlært:

Steffen Tolderlund fra Mn Brolægning ApS i Fredericia
Jesper Christensen fra Svend Erik Lind A/S i Horsens

Fra NEXT Uddannelser København:

Jimmy Nichlas Saxbro Ring fra Ba Brolægning Roskilde ApS i Karlslunde
Ivan Frost fra NCC Danmark A/S i Søborg
Simon Aaby Brok fra Dansk Kvalitets Brolægning ApS i Stensved

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og fra Aarhus Tech:

Magnus Lageri Gottlieb fra Danjord A/S i Risskov