Lyt til artiklen:

Skovens hurtigste: Marius vandt med et sekund

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Med et enkelt sekunds forspring i finalen blev Marius Eg Larsen kåret som vinder af Skovbrugsmesterskaberne for skov- og naturtekniker-elever, der blev afholdt til Langesømessen.

Tre-to-en... nu!

I direkte duel mod hinanden og tiden, iler to unge skov- og naturtekniker-elever til hver deres lille bord og fatter værktøjet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Første opgave i ræset er at skifte kæde på motorsaven. Og det tager ikke mange sekunder, før savene er klar til kamp.

Næste opgave er at afgrene en stor træstamme. Så et par skiver af en anden inden en stamme skal fældes præcist ned mellem to markeringspæle med en meter imellem. Husk visiret - kæden skal stå stille, når du løber. To dommere følger minutiøst med hver deltager rundt på banen. Fejl straffes med sekunder.

rich-media-2
Der skal afgrenes både hurtigt og præcist. Foto: Jacob Kaas.

Til slut skal tre tynde skriver skæres af en stub og lande pæcist i en sort spand. Sluk saven - løb mod målstregen!

Der var høj puls hos alle de 13 unge mennesker, der dystede til skovbrugsmesterskaberne for skov- og naturtekniker-elever.

Den altafgørende finalerunde stod mellem Asbjørn Dich, der til daglig slår sine folder hos Fyns Træfældning og Topkapning og så Marius Eg Larsen, der er i lære hos Hededanmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Skiverne skulle være lige skåret og gelinde afleveret i spanden med saven. Foto: Jacob Kaas.

De to duellanter fulgtes meget tæt igennem opgaverne, hvor Marius Eg Larsen kom først ind til sidste opgave ved træstubben. Her viste Asbjørn Dich sig dog hurtigere og kunne efter tre hurtige skiver springe frem op klappe i bordet et lille sekund før sin modstander.

Jublen kunne dog ikke helt bryde ud, før dommerne havde talt strafsekunder sammen og målt op på opgaverne.

rich-media-5
Marius Eg Larsen modtager sin præmie. Foto: Jacob Kaas.

Og fintællingen viste da også, at det faktisk var Marius Eg Larsen, der havde klaret sig bedst. Asbjørn Dichs samlede tid blev noteret til tre minutter og tre sekunder, mens vindertiden blev tre minutter og to sekunder.

Der var præmier til alle deltagere, og førstepræmien var en spritny motorsav fra Husqvarna.