Solide danske resultater ved Timbersports

00:00
Hastighed: ???x
02:55

Danske Felixia Banck sikrede sig guldet og to nordiske rekorder ved årets første Timbersports konkurrence.

I weekenden gik startskuddet til den nordiske sæson i ekstremsporten Timbersports. For Felixia Banck var det en succesrig start på konkurrencesæsonen med en guldmedalje og to nordiske rekorder.

Dala Game Fair i Falun, Sverige, var vært for sæsonens første konkurrence. Her var det tid for nordiske atleter i hver konkurrenceklasse - Pro, Rookie, Intermediate og Women - til at teste deres form inden en ny sæson med ekstremsport. Sidste års sæson var den første med kvindelige atleter i det nordiske konkurrencesystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2022-udgaven af Nordic Cup endte med en bronzemedalje til danske Felixia Banck, men i år vandt hun guldmedaljen i turneringens første konkurrence. Derudover satte Felixia to nordiske Women-rekorder i grenene Stock Saw (11,18 sekunder) og Single Buck (19,20 sekunder).

- Det føles helt fantastisk at tage guldmedaljen med hjem. Ud over rekorderne er jeg særligt tilfreds med min præstation i Underhand Chop-disciplinen, siger Felixia Banck.

Felixia arbejder for træerne

Se også:

Felixia havde en jævn kamp mod svenske Tove Njåstad og vandt guldmedaljen med en margin på to point. Felixia Banck er forberedt på en jævn kamp også i næste del af Nordic Cup og vil gøre alt for at forsvare guldmedaljen.

- Nu skal jeg træne hårdt og hugge alt det træ, jeg kan få fat i, for også at kunne stå med medaljen efter næste stævne, siger Felixia.

Flere rekorder

Landsmændene Esben Pedersen og Bo Andersen repræsenterede Danmark i Rookie-klassen og havde håb om at ende på podiet samt sætte nye personlige rekorder i så mange discipliner som muligt - og personlige rekorder fik de. Esben Pedersen tog den danske Rookie-rekord i Stock Saw (10,52 sekunder), Standing Block Chop (23,05 sekunder) og personlig rekord i Single Buck (23,45 sekunder). Bo Andersens tid på 23,25 sekunder i Single Buck betød også ny dansk Rookie-rekord, og han tog også en personlig rekord i Stock Saw (10,65 sekunder). Desværre var danskernes indsats ikke nok til podiet, da Esben blev nummer fire og Bo blev nummer seks.

rich-media-4
Espen Pedersen i aktion. Pressefoto: Nisse Schmidt.

- Følelserne er blandede, da jeg er mindre tilfreds med visse grene, men overordnet set er jeg stadig tilfreds med min indsats. Jeg er særligt tilfreds med Stocksav og Standing Block Chop, siger Esben Pedersen og fortsætter:

- Det, der kræves for at stige i placeringen, er træning, træning og træning. Der er ingen genveje.

Næste stævne i Nordic Cup finder sted den 21.-22. juli i Malung, Sverige.