Lyt til artiklen:

Grønt, midlertidigt byrum ser dagens lys

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Ved projektets afslutning vil træer og buske blive plantet permanent ud i andre projekter i kommunen.

Fra i år og de kommende to år vil Lyngby-Taarbæk Kommune afprøve indretningen af et centralt byrum på Klampenborgvej.

Det skriver kommunen, beliggende i den nordlige del af Storkøbenhavn, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dele af Klampenborgvej åbner igen efter afspærring på grund af arbejdet med letbanen. På strækningen er der permanent lukket for biltrafik, og det betyder, at kommunen nu kan afprøve, hvordan det fremtidige byrum kan blive benyttet.

"En god mulighed som vi nu har grebet", skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Træer i bigbags

Det grønne byrum er inddelt i zoner til udeservering, ophold og leg - og da en del af byrummet bliver indrettet med de erhvervsdrivende og byens aktører, kan udtrykket skifte over tid.

Derudover består det af 45 træer og større buske plantet i bigbags og er fremhævet med vejafmærkningsmaling i et bølgemønster, der refererer til Mølleåen i området.

Et grønt åndehul pibler frem

Se også:

Et grønt åndehul pibler frem

Der er også uformelle sidemuligheder i form af historiske møllesten, som kommunen allerede har på lager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"De flotte, gamle stenhjul, der i gamle dage blev brugt til at male korn, har i de sidste mange år stået opmagasineret. Nu bliver de hentet helt ind til Kongens Lyngby Centrum, hvor de vil fungere som alternative bænke i det midlertidige byrum", skriver kommunen.

En langtidsholdbar løsning

Hensigten med det midlertidige byrum på Klampenborgvej er at finde frem til den allermest langtidsholdbare løsning, oplyser Lyngby-Taarbæk Kommune.

"Det byrum, der skal skabes, når letbanen kører hen ad Klampenborgvej, skal have så høj kvalitet, at vi kan være stolte over at videregive det til kommende generationer", skriver kommunen.

Derfor er der lagt vægt på, at det skal være nemt at fjerne byrummets elementer igen, inden letbanen er klar til brug.

Aarhusiansk torv omdannes permanent

Se også:

Aarhusiansk torv omdannes permanent

"Det nye byrum skal afspejle de strategier og principper, som udstikkes i udviklingsplanen for Kongens Lyngby Centrum, og er med til at kvalificere både udviklingsplanen og det kommende permanente byrum på Klampenborgvej", skriver kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved projektets afslutning vil træer og buske blive plantet permanent ud i andre projekter i kommunen. Det kan for eksempel være på legepladser, i daginstitutioner eller på skoler, lyder det.