Lyt til artiklen:

Omfattende opslagsværk om bæredygtig træplantning

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Bogen "Bæredygtig træplantning" er et solidt opslagsværk med relevant viden om plantning af træer ved veje og i byer.

I et interview blev den navnkundige professor og havearkitekt C.Th. Sørensen (1893-1979) spurgt: Hvad er så det vigtigste i Deres mange projekter? Efter en kort pause svarede C.Th. Sørensen meget bestemt: 'at det gror'.

Det er også udgangspunktet for bogen "Bæredygtig træplantning" af Tage Kansager og Niels Hvass, som begge i årtier har arbejdet med at plante træer ved veje og i byer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Bogens forside.

Bæredygtig træplantning samler al den viden, der er relevant, når man planter træer ved vejene og i byerne. Det er en viden der spreder sig over mange forskellige discipliner og fagområder og som ikke tidligere har været samlet i én bog.

- Det er mit håb at bogen må finde anvendelse inden for en bredere kreds af fagfolk, ligesom visse kapitler sikkert kan finde anvendelse i forbindelse med ETV-certificering af træplejere, siger Tage Kansager der er bogens hovedforfatter.

rich-media-3
Tage Kansager er hovedforfatter på "Bæredygtig træplantning". Pressefoto.

Niels Hvass har primært bidraget som forfatter til den bog, der er den nyudkomne bogs forgænger og udgangspunkt, nemlig "European Tree Planting Guide" udgivet af Dansk Træplejeforening 2005.

En lang række fagfolk har desuden bidraget til den nye bog.

- Jeg vil gerne takke gode kollegaer for deres generøse støtte og væsentlige bidrag til denne bogs tilblivelse, lyder det fra Tage Kansager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han bemærker også at de nye bog er vokset meget set i forhold til dens forgænger.

- Hvor "European Tree Planting Guide" alene omfattede forhold angående træet og selve plantningen, rummer 'Træplantning i praksis alle de emner der typisk er behov for, når et planteprojekt skal sættes i værk, forklarer han.

Man behøver derfor ikke nødvendigvis søge supplerende information i andre fagbøger. Der omtales dog kun de træarter, der typisk benyttes.

Udover selve plantningen kommer bogen også grundigt ind på rødder, jord, forundersøgelser, projektering, vejregler der berører emnet, planteskolernes træer, pleje af byplantede træer m.m.

- Bogen er et opslagsværk for alle, der har med plantning af træer at gøre og dermed til forskellige faggrupper. Bogen er også tænkt som bindeled mellem disse faggrupper for at bidrage til et godt samarbejde, der kan munde ud i vellykkede træplantninger, forklarer Tage Kansager.