Lyt til artiklen:

Store forventninger ødelagt af Ukrainekrig

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Leveringsvanskeligheder og inflation lagde en dæmper på nysalget gennem 2022.

- 2022 startede i corona-mode, men fra begyndelsen af februar 2022 så hverdagen lidt lysere ud, da vi langsomt vendte tilbage til hverdagen uden restriktioner. Vi kunne igen mødes mere formelt og uformelt med kunder og lave arrangementer i større stil. Det fik Ukrainekrigen desværre hurtigt sat en stopper for, sagde formanden for sektion 2 under Maskinleverandørerne, Lasse Lindholm fra Lindholm Maskiner, da han på sektionens generalforsamling aflagde årsberetning.

Formanden konstaterede, at leveringsproblemerne fortsatte gennem 2022, og der kom nye udfordringer til i form af stigende lønninger på grund af inflationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det satte en dæmper på nysalget, og dermed skulle kundernes gamle maskiner køre lidt længere inden udskiftning - med øget service og travlhed på værkstedet til følge, fastslog han og tilføjede, at mange medlemmer trods alt oplevede vækst sidste år, som foreløbig ser ud til at fortsætte ind i 2023.

På udstillingssiden var især Maskiner Under broen med til at definere året.

- Det blev en succes med rekordmange udstillere på et voksende areal, hvor 142 udstillere tog imod godt 3.000 besøgende, sagde formanden.

Grøn omstilling

Formanden kom i beretningen også ind på den altid igangværende grønne omstilling, hvor kravene gradvis skrues i vejret.

- Vi skal tage den grønne omstilling alvorligt, for den rammer også vores branche. Det er ikke negativt, for det skaber nye muligheder - især for de proaktive, sagde han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden var ikke selv på valg i år. Det var tilgengæld hans to bestyrelseskollegaer Bent Tangemann fra Vermeer Danmark og Birger Pedersen fra Timan. Begge modtog genvalg. Det samme var tilfældet for bestyrelsessuppleant Ole Hosbond fra Sønderup Maskinhandel.

Også intern revisor Karsten Fog og suppleant Max Møller Rasmussen blev genvalgt.