Lyt til artiklen:

Endnu en indtræksmaskine under Fasterholts navn og farve

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Producenten af vandingsmaskiner får en ny model blandt klassikerne - indtræksmaskinen FMGT5. Den turbinedrevne indtræksmaskine til blandt andet gartnerier og planteskoler er let og smidig.

Fasterholt er kendt for deres røde og blå vandingsmaskiner, som gennem årene har vist sit værd rundt i landet på landbrugsbedrifter som robuste og effektive. Siden 2003 har producenten af selvkørende vandingsmaskiner også produceret indtræksmaskiner fra Bording - flere af modellerne bliver nu under eget navn og i egne farver.

Produktionen er allerede i gang af den kommende GT5. Den første model under eget navn var modellen FMGT12, som er en ombygget version af den tidligere Bording 8-10-12TT. Nu kommer der så en model yderligere - den mindre model FMGT5.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har valgt at optimere på en række parametre i produktionen af indtræksmaskinen. Den driftsikkerhed og kvalitet som både Fasterholt og Bording maskinerne er kendt for er bevaret i den nye model, så vi er helt trygge ved at producere dem i Fasterholts farver, siger salgschef ved Fasterholt Maskinfabrik Steen Alexandersen.

GT5-vandingsmaskinen har fået en kraftigere undervogn end den tidligere 5TT fra Bording, som gør den mere stabil. Derudover får den monteret en samlet enhed med turbine- og gearkasse, til forskel fra at være monteret hver for sig. Det kommer ikke til at gøre en forskel for brugeroplevelsen, forsikrer Steen Alexandersen.

- Den nye model er allerede efterspurgt, netop fordi den rummer alle de samme kvaliteter, som den tidligere. Vi har sat ti styk i produktion, og ni af dem er allerede solgt og så småt på vej ud, lyder det.

FMGT5-maskinen er velegnet til mindre landbrug, gartnerier og planteskoler. Den er udstyret med gaffeltræk, men kan også leveres med prodsøjetræk. Desuden har den computerstyret regulering af indtrækshastigheden.

- Maskinerne bliver for fremtiden produceret og optimeret ud fra Fasterholts processer, det er blot navn og farve, der vil ændre sig. Vi er meget trygge ved, at oplevelsen i marken vil være den samme som ved de tidligere Bording-maskiner. Det må vi også erkende, at kunderne allerede har tillid til, når produktionen af de ti maskiner allerede er afsat, før de er kørt ud af fabrikken, siger salgschef ved Fasterholt Maskinfabrik A/S Steen Alexandersen.