Lyt til artiklen:

Et bjerg har rejst sig i Ikast

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Ikast Complete-projektet nærmer sig sin afslutning. Snart står et nyt, moderne træningsanlæg med eget "bjerg" klar i den midtjyske by.

Der er heftig aktivitet af diverse maskiner i udkanten af Ikast, hvor Nordstern er i gang med at bygge et nyt, moderne træningsanlæg - Ikast Complete samt Guldminen, som bliver en idrætsfriskole, og FCM-huset som skal huse FC Midtjyllands førsteholdstrup og klubbens akademi.

Ikast Complete opføres i området ved Stadome, Sportstar College Ikast-Brande og FC Midtjyllands førsteholds træningsbaner på anlægget i Ikast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Maskinerne arbejder på højtryk på byggepladsen. Foto: Tim Søgaard.

Blandt de kommende udendørsfaciliteter på området finder man eksempelvis en GoalStation, en multibane, en beach-håndboldbane, en parkourbane, hinkearealer klatrevæg, fodtennisbaner, trampoliner, balancekugler, reb og udstrækningsbarrer.

Derudover bliver der også en række faciliteter til de løbeglade typer. På "bjerget" etablerer man nemlig en løbesti. Der bliver også en trappe med forskellige trinhøjder til løbetræning. Derudover skal der laves en løbebane rundt om bjerget, hvor man installerer en såkald "lys-harre," som man kan indstille og løbe efter.

Grøn Teknik aflagde et visit på projektet kort efter opstart i begyndelsen af 2022, og siden da er der sket meget.

Herunder kan du se, hvor langt man var med projektet i marts 2022.

Byggemodning igangsat på Ikast Complete

Se også:

Byggemodning igangsat på Ikast Complete

- Siden jul har vi sat spunsvæggen og kørt en masse sand på bjerget. Derudover har vi støbt fundamentet til tårnet, monteret skelettet til tårnet og er nu i gang med facadebeklædningen til tårnet. Der er ved at blive lavet løbebaner, og selve formningen af bjerget er også i gang, fortæller Anders Johnsen, der er projektchef hos Nordstern.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
En ny adgangsvej er ved at blive etableret, så man kan lukke den hidtidige af. Foto: Tim Søgaard.

Man er også i gang med at lave en asfaltbelægning foran Guldminen, som skal være entreprenørens kørevej fremadrettet. Da man skal til at afrunde Ikast Complete i det nordvestlige hjørne, bliver man nødt til at lukke den ankomstvej, man har i dag omme fra Stadome.

- Derudover går vi snart i gang med de forskellige belægninger, der skal laves rundt omkring. De bliver sat i gang løbende, og til slut skal aktivitetsområderne etableres, siger Anders Johnsen.

Anlægget bliver frit tilgængeligt for offentligheden, og projektet skal stå færdigt i slutningen af juni.