Lyt til artiklen:

Forlig om nye overenskomster til gartnere

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Medarbejderne under overenskomsten vil få en højere løn på mindst 3.300 kroner om måneden i løbet af de næste to år.

Der er blevet indgået forlig om nye overenskomster for næsten 4.000 anlægsgartnere, greenkeepere og servicemedarbejdere inden for indendørsbeplantning.

Det oplyser 3F Den Grønne Gruppe til Fagbladet3F

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forliget blev indgået natten til onsdag, og bag aftalen om den toårige overenskomst står fagforbundet 3F og arbejdsgiverne i Danske Anlægsgartnere.

20 kroner i timen

Aftalen betyder, at medarbejderne under overenskomsten vil få en højere løn på mindst 3.300 kroner om måneden i løbet af de næste to år.

Det svarer til cirka 20 kroner i timen efter værdien af forbedringerne i medarbejdernes pension og indbetalingen til deres fritvalgskonto, oplyser 3F Den Grønne Gruppe til Fagbladet3F.

Efter DM i Skills: Flere unge overvejer en erhvervsuddannelse

Se også:

Efter DM i Skills: Flere unge overvejer en erhvervsuddannelse

- 3F's hovedkrav om fuld løn til medarbejderne under sygdom fik vi forhandlet hjem et godt stykke af vejen. Der er nu aftalt fuld, normalt løn under sygdom i op til fire uger, siger topforhandler og forhandlingssekretær i 3F Den Grønne Gruppe, Flemming Grønsund, til Fagbladet 3F.

- Det er en forbedring på tre uger, hvilket betyder, at langt hovedparten af vores medlemmer vil opleve at modtage deres helt normalt løn under almindelig sygdom, siger topforhandler og forhandlingssekretær i 3F Den Grønne Gruppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løn efter 3F-overenskomst til faglærte gartnere

Derudover indgik 3F Den Grønne Gruppe også et forlig med Dansk Erhverv Arbejdsgiverne om en ny overenskomst for gartnere, der er ansat i almene boligselskaber. Det skete natten til tirsdag.

Den nye overenskomstaftale for gartnere i boligselskaber fastslår, at faglærte gartnere som hovedregel altid skal blive omfattet af 3Fø gartneroverenskomst, skriver mediet

Gartnere hos plantecentre under stor kæde får overenskomst

Se også:

Gartnere hos plantecentre under stor kæde får overenskomst

Hvis de to nye overenskomster bliver stemt hjem af de berørte 3F-medlemmer, vil aftalerne træde i funktion med tilbagevirkende kraft fra 1. marts 2023 og frem til 1. marts 2025, skriver Fagbladet3F.

Medlemmerne i 3F Den Grønne Gruppe arbejder på det private arbejdsmarked inden for anlægsgartneri, indendørsbeplantning, golfbaner og idrætsanlæg, gartneri, planteskole, landbrug, skovbrug og mejeri.