Lyt til artiklen:

Efter DM i Skills: Flere unge overvejer en erhvervsuddannelse

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Undersøgelsen måler både kendskab og holdning til erhvervsuddannelser i Region Syddanmark før og efter afholdelsen af årets DM i Skills.

- Det er meget positivt, at DM i Skills har den effekt.

Sådan siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel, i en presse-meddelelse i forbindelse med en ny undersøgelse, udført af Epinon for SkillsDenmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen måler både kendskab og holdning til erhvervs-uddannelser i Region Syddanmark før og efter afholdelsen af DM i Skills i Fredericia.

Her svarer 33 procent af regionens unge mellem 16 og 30 år "enig" eller delvist "helt enig" i, at de kunne overveje en erhvervs-uddannelse før DM i Skills.

Efter afholdelsen af DM i Skills er andelen steget til 42 procent, hvilket er en stigning på 30 procent.

- Derfor gør vi det

Ifølge formanden viser stigningen, at det virker at holde DM i Skills.

Line og Marie ser ikke kun skoven for bare træer

Se også:

Line og Marie ser ikke kun skoven for bare træer

- Vi rykker folks opfattelse af erhvervsuddannelserne, og det er ikke blandt dem der besøger mesterskaberne - det er blandt alle unge og forældre i regionen, siger formand Søren Heisel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er lige præcis derfor, vi gør det. Så jeg er superglad for, at der sker så stor en målbar forandring i målgrupperne, siger formanden.

Afgørende betydning

I undersøgelsen bliver der også målt på forældre til unge mellem 12 og 20 år i Region Syddanmark.

Her svarer 51 procent af forældrene, at de er "enige" eller "helt enige" i, at de vil anbefale deres barn en erhvervsuddannelse før Skills. I ugerne efter svarer 65 procent det samme, viser undersøgelsen.

Svær opgave udfordrer unge anlægsgartnere til DM i Skills

Se også:

Svær opgave udfordrer unge anlægsgartnere til DM i Skills

- Det er meget vigtigt, at vi når ud til forældrene og befolkningen generelt. Opfattelsen af uddannelserne og forældrenes råd har afgørende betydning for uddannelsesvalget, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen, i samme pressemeddelelse.

Derfor havde det ifølge næstformanden en stor værdi, at Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik deltog ved åbningen af DM i Skills 2023, og derved var med til at løfte anseelsen af og interessen for erhvervsuddannelserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi styrker erhvervsuddannelsernes image for derved at kunne nuancere både unges og deres forældres forståelse for de mange muligheder, erhvervsuddannelserne tilbyder, siger næstformanden i SkillsDenmark.

- Der skal være flere groundsmen og greenkeepere

Se også:

- Der skal være flere groundsmen og greenkeepere

DM i Skills 2023 blev afholdt i Fredericia fra 2. til 4. februar, hvor mere end 50.000 mennesker lagde vejen forbi arrangementet.

Før-målingen er gennemført i starten af december 2022 og efter-målingen fra 6. til 15. februar 2023, oplyser SkillsDenmark.