Lyt til artiklen:

Ny badesø på vej i det nordlige Randers

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Udover den seks hektar store badesø etableres badebroer, sandstrande, sauna, omklædning, stier og faciliteter til aktiviteter i og ved vandet

A.P. Møller Fonden støtter med 37 millioner kroner omdannelsen af det tidligere militærareal for at bidrage til et nyt folkeligt, rekreativt og populært samlingssted for Randrusianerne og byens gæster.

- Nordre Fælled er en naturperle i Randers, og etableringen af en badesø vil løfte området til nye højder. Det bliver en attraktion, der vil tiltrække folk fra nær og fjern med uanede muligheder for sociale og kulturelle aktiviteter og fællesskaber, siger borgmester Torben Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nordre Fælled er et tidligere militært øvelsesområde, der ligger i den nordlige del af Randers by. I de seneste år har området gennemgået en stor forvandling. Med lokale borgere i spidsen har ønsket været at udnytte områdets potentiale bedre, blandt andet ved at etablere rum til naturformidling, nye stisystemer, en hundeskov og en multihal ved Langvang Idrætscenter, der grænser op til det i alt 140 hektar store naturområde.

Badesøen bliver kronen på værket og med hele seks hektar, er der god plads til, at både lokale, byens borgere og tilrejsende kan få sig en kølig dukkert i de varme sommermåneder.

Foruden søen skal der etableres sandstrande, badebroer og omklædningsfaciliteter med sauna. Der bliver også bygget et hus til foreninger med værksted og mulighed for opbevaring af bl.a. kajakker og paddleboards, samt en amfiscene til kulturelle arrangementer.

Den samlede pris på udviklingen af området er på 44 millioner kroner, og med bevillingen på 37 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, er finansieringen på plads. De resterende syv millioner kroner vil blive betalt af Randers Kommune.

Randers Kommune har allerede gennemført de første forundersøgelser i området, og nu venter yderligere forberedende arbejde, før projektet kan komme i udbud og anlægsarbejdet gå i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her bliver tale om et større udgravningsarbejde for søen vil få en gennemsnitsdybde på tre meter og være ni meter på de dybeste steder. De første badegæster kan hoppe i søen i sommeren 2026.