Lyt til artiklen:

Nye slamsugere skal sikre sommerlandets badevand

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Odsherred Forsyning kommer de mange sommerhusgæster til hjælp.

Odsherred Forsyning har hvert år ansvaret for at dække et område med ca. 16.000 helårsboliger og i omegnen af 16.000 sommerhuse - heraf følger 22.000 septiktanke.

Septiktankene samler det faste affald fra spildevandet fra hver bolig, og med 22.000 af slagsen og kommunens krav om hyppigere tømning fra 2022, har forsyningsselskabet fået rigtig travlt. Derfor har flåden fået et tiltrængt eftersyn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oprustning af flåden

Før 2022 skulle samtlige septiktanke i sommerhusområderne tømmes hvert 3. år og hvert år i boligområderne. Med de nye regler gælder der samme krav til sommerhusområderne som til helårsboligerne. For Odsherred Forsyning blev de øgede kvalitetskrav straks omsat til tre spritnye og identiske slamsugere fra Bucher Municipal.

- Vi er ansvarlige for vedligeholdelsen af alle bundfældningstanke i Danmarks største sommerhusområde, og med det følger et stort ansvar. Tømning af septiktanke, sivebrønde og køkkenbrønde samt spuling af sivedræn er bl.a. med til at sikre en rigtig højbadevandskvalitet. De tre nye slamsugere og en ny anhænger sikrer, at vi kan servicere langt bedre og mere effektivt end tidligere, fortæller Patrick Hyldedal, driftschef ved Odsherred Forsyning.

De tre nye slamsugere, Bucher FlexLine, er nogle særdeles robuste og gennemtestede køretøjer.

Slamsugerne er bygget til netop at kunne varetage denne type opgaver, og alle tre kan køre med anhænger. Det er helt essentielt at bilerne er bygget til at køre med anhænger, for at arbejde effektivt og med mindst mulig spildkørsel til renseanlægget - det er godt for miljøet og bundlinjen.

Samarbejde med nye udsigter

Odsherred Forsyning har i dag en flåde bestående af 10 slamsugere, og har derudover en håndfuld anhængere - kærre og sættevogn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samarbejdet med Bucher Municipal strækker sig over flere årtier, og Stefan Hendriksen, salgsansvarlig på Sjælland for Bucher Municipal, er altid i tæt dialog med Patrick. Og flere emner er oppe at vende for tiden - bl.a. elektrificeringen.

- Det næste skridt for os er at gå den elektrificerede vej. Vi er ikke skræmte over udviklingen, og synes, at der er sket en skelsættende udvikling de sidste fem år. Heldigvis er der aldrig langt fra tanke til handling i vores dialog med Bucher Municipal, hvor god service, ny teknologi og nem samhandel er grund nok for os til at fortsætte samarbejdet, slutter Patrick Hyldedal af.