Lyt til artiklen:

Building Green Aarhus flytter og får mere plads

00:00
Hastighed: ???x
03:06

Building Green er tilbage i Aarhus med deres store event om bæredygtighed i byggeriet, og denne gang med fokus på 'Urban transformation - til gavn for mennesker og planet'.

Når Building Green endnu engang slår dørene op i Aarhus den 3. og 4. maj, står der tre scener klar, som bliver fyldt med viden og inspiration om urban transformation og undertemaerne byudvikling for det gode liv og materialer på planetens præmisser. Eventen i Aarhus er særlig kendt for at have fokus på både lokal og international inspiration, og det netop lancerede program er ingen undtagelse.

Byggebranchen kan se frem til at blive inspireret af lokale aktører som for eksempel Olav de Linde, Rune Kilden, stadsarkitekt Anne Mette Boye og borgmester Jacob Bundsgaard, der åbner eventen. Derudover kommer engelske Andrew Waugh fra Waugh Thistleton Architects til Aarhus. Han er kendt verden over for sit imponerende arbejde med træbyggeri. En af Danmarks mest kendte arkitekter og nyligt udpeget adjungeret professor ved Arkitektskolen i Aarhus Jan Gehl gæster også Main Stage og øser ud af sin store viden om byudvikling. Inden for samme tema vil Henning Larsen-partner Signe Kongebro også dele ud af sin viden om konceptet '15-minute city'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for at kunne præsentere at program, der kan inspirere byggebranchen til hvordan vi kan skabe urban transformation til gavn for mennesker og planet. Vi har fokuseret på at invitere frontløbere, der arbejder med emnet og mange af dem har særlig viden om, hvad der sker i Aarhus og omegn. Vi skal for eksempel høre mere om Trælasten i Aarhus, der er et rigtig spændende byudviklingsprojekt med fællesskab i fokus, fortæller Ditte Rosenquist, Head of Sustainability, Building Green.

Lokale projekter i fokus

I forlængelse af det lokale og internationale fokus indeholder programmet også en masse inspiration fra spændende og innovative projekter, og der er meget at tage fat på i det jyske. Byggebranchen kan for eksempel høre mere om Danmarks højeste hybridbygning TRÆ, der er under opførelse i Sydhavnen i Aarhus.

- Temaet for dette års Building Green Aarhus ser jeg som højest aktuelt. Som jeg ser det, er det vigtigste at få fokus på i forhold til bæredygtighed fortsat at tiltrække bæredygtige fyrtårnsprojekter såsom erhvervsbyggeriet "TRÆ" i Sydhavnskvarteret i den centrale midtby og boligbyggeriet "Made in Aarhus - Ressourcehusene" i Lisbjerg nord for Aarhus. På den måde kan vi fortsætte en aarhusiansk tradition med at være frontrunners, lyder det fra Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune, der også taler på Building Green Aarhus.

Flytter til Congress Center

Som noget nyt rykker Building Green Aarhus ind i nye og større omgivelser i Aarhus Congress Center, hvor der er plads til flere og hvor hele eventen kan være samlet under ét tag:

rich-media-2
Stemningsbillede fra Building Green Aarhus 2022. Pressefoto.

- Vi glæder os til at være i nye omgivelser, som giver mulighed for at have flere specialudstillinger og en ny scene, så byggebranchen kan blive inspireret på endnu flere måder. Vi vil gerne kunne inspirere endnu flere fagpersoner med interesse for bæredygtighed i byggeriet og have plads til flere virksomheder, der vil vise deres nyeste innovationer frem til byggebranchen, fortæller Ditte Rosenquist, Head of Sustainability, Building Green.