Lyt til artiklen:

Omdannelsen af Hjørring midtby går ind i næste etape

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Vennelyst Ingeniør- og Entreprenørforretning A/S går nu i gang med opgaven med at klimasikre og forskønne 2. etape af Hjørring Midtby.

Midtbyen i Hjørring har i området fra Springvandspladsen til Sct. Olai Plads undergået en stor forvandling det seneste år. Formålet er at klimasikre midtbyen, således at byrummet bedre kan håndtere de massive regnskyl der forventes i fremtiden. Dermed minimeres risikoen for ødelæggelser som følge af indtrængende vand og oversvømmelser. Samtidig åbner det mulighed for at forstærke udviklingen af en oplevelsesrig og attraktiv bymidte.

- Det er fantastisk at vi kan klimatilpasse og samtidig bruge det til noget positivt som kan skabe stemning og atmosfære i vores gader. Vi glæder os over den forskønnelse vi kan se i etape 1, og glæder os til at skulle i gang med forskønnelsen på etape 2. Bygherreudvalget vil gerne sige tak til de erhvervsdrivende og borgerne for samarbejdet og tålmodigheden i forbindelse med første etape, siger formand for bygherreudvalget Per Møller (C).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu begynder anlægsarbejdet på den sydlige strækning fra toppen af Jernbanegade over Mammutpladsen til og med Asylgade. Dermed skabes der en god og attraktiv forbindelse mellem Teateret, Banegårdspladsen, den kommende Musiske skole og midtbyen i Hjørring.

Arealet ved den gamle politistation er under bearbejdning og forventes omdannet i 2024, hvor der skabes et anlæg til skatere og løbehjul riders, ligesom der friholdes arealer til parkering.

Selve anlægsarbejdet går efter planen i gang i uge 11, og etape 2 forventes færdiggjort inden årets udgang.

Arbejdet bliver udført i mindre bidder ad gangen for at minimere generne for de nærmeste naboer.