Lyt til artiklen:

Tilbage til virksomheden efter fem måneder på skole

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Magnus Jakobsen har netop overstået hans første og længste skoleforløb i uddannelsen som Anlægsstruktør.

Magnus kan nu endelig komme hjem på virksomheden og arbejde videre i hans lærepladsstilling som Anlægsstruktør hos Entreprenørfirmaet Anton Christensen ApS i Snejbjerg.

Der er nu gået fem måneder, hvor Magnus har haft sin daglige gang på skolen Learnmark Tech i Horsens. I denne perioden har han gennemgået skoling i almene fag samt nivellering, afsætning af bygningsarbejder, kloakering og belægningsarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fem måneder kan være lange på skolebænken, når man er praktiker, men det gode ved skoleforløbet er heldigvis, at det er kombineret med meget praktisk arbejde på skolen.

Det kommer til at tage Magnus i alt fire år, at færdiggøre uddannelsen, som han nu har taget det første lange stræk af i forhold til skoleperioder. Herfra skal Magnus på skole igen af seks hovedforløb, der dog kun har en varighed på omkring halvanden måned hver.

På det netop afsluttede grundforløb har Magnus haft prøver undervejs. Det er en løbende læringsproces at tage en uddannelse, hvilket Magnus måtte sande undervejs i forløbet, men trods en enkelt eksamen, der ikke gik som håbet, så gik det også.

Magnus fandt blot endnu mere gejst for at hænge i og give den en ekstra skalle, og han kan nu stolt komme hjem efter endt grundforløb med topkarakter.

Til den afsluttende prøve udarbejdede Magnus en fundering, afløbsarbejde, montering af udvendig brønd og belægningsarbejde med forskellig type af belægningssten. Prøven blev udført i praktisk form, hvorefter den blev mundtlig forsvaret.