Lyt til artiklen:

Susan fik en chance til hos Grøn Vækst

00:00
Hastighed: ???x
03:10

Hos anlægsgartneren Grøn Vækst, har man netop fastansat Susan, som er gået fra at være på randen af førtidspension, til nu at trives i en deltidsstilling. Det giver værdi for både hende, Grøn Vækst og for samfundet.

Susan var tæt på at give op, da det kommunale system klassificerede hende som noget nær handikappet. Hun havde været igennem en lang og hård udredning, som skulle vurdere hendes arbejdsevne på baggrund af udfordringer med tal- og ordblindhed, dårlig arbejdshukommelse og en nedslidt, gigtplaget skulder.

Susan har haft et langt arbejdsliv, som blandt andet køkkenassistent og med fabriksarbejde hos store virksomheder som Berendsen og Ecophon. Men i hendes seneste job ramte stressen med et brag, da arbejdsgiveren begyndte at fyre folk på daglig basis, samtidig med at dem der blev tilbage måtte løbe både to og tre gange så hurtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Susan blev sygemeldt, og der var snak om førtidspension, men der var også mulighed for en udredning med henblik på at fastsætte hendes arbejdsevne. Her fandt man frem til, at hun måske ville kunne varetage et job nogle få timer i ugen.

En venlig sagsbehandler hjalp Susan i gang med at kigge efter jobmuligheder - i første omgang i praktik, mens udredningen blev færdiggjort. Hun havde hørt, at de manglede en slags 'alt-mulig-mand/kvinde' i Grøn Væksts afdeling i Roskilde. Her startede Susan kort tid efter og blev med egne ord 'varmt modtaget'.

rich-media-2
Susan laver alt fra affaldssortering, oprydning og rensning af maskiner til at svinge kosten på Grøn Væksts fliser ved afdelingen i Roskilde. Pressefoto.

Hos Grøn Vækst varetager Susan opgaver som affaldssortering, vask af arbejdstøj, så det kan genanvendes, oprydning, rens af maskiner, fejning og andet forefaldende arbejde. Det foregår primært i virksomhedens værksted og maskinhal. Her er hun fastansat til fem timer i ugen.

- Jeg kunne slet ikke forestille mig at gå hjemme og være på eksempelvis førtidspension. Selvom det var skræmmende at skulle i gang med at arbejde igen, så er jeg rigtig glad for det. Det giver mig noget at stå op til, siger Susan Olsen.

Alle virksomheder bør tage socialt ansvar

Socialt ansvar i virksomheder har udviklet sig til i stigende grad at være et forretningsparameter. Rapportering i årsregnskabet på samfundsansvar eller CSR (Corporate Social Responsibility) er et lovkrav for mange danske virksomheder, og i de kommende år vil nye lovkrav fra EU lægge yderligere pres på mange virksomheder, om rapportering og handling på blandt andet social ansvarlighed og social bæredygtighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er da også flere store gevinster at hente ved at tage socialt ansvar. Det kan eksempelvis være større medarbejdertilfredshed, nye forretningsmuligheder, og øget branding.

Hos Grøn Vækst kan man kun opfordre til, at man finder de steder i virksomheden, hvor det giver mening at ansætte personer, som ikke kan arbejde fuldtid, men som har brug for en chance til.

- Næsten alle virksomheder har brug for den der person - eller flere af dem - som sørger for at en masse småting kører i det daglige, men hvor der måske ikke er opgaver nok til en fuldtidsstilling. Susan sætter en kæmpe ære i at gøre det godt, og hendes glæde ved at arbejde smitter af. Det er en win-win situation for os at have hende ansat, siger Thomas Olesen, der er den ene direktør i Grøn Vækst A/S.

Susan er i dag 53 år og håber, at hun kan bidrage og have et arbejde i mange år endnu.