Lyt til artiklen:

Forslag til ny EU-lov vækker Dansk Skovforenings opmærksomhed

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Forslaget til den nye EU-lov kan i sin nuværende form have store konsekvenser for bæredygtigt skovbrug, mener Dansk Skovforening.

Som en af hjørnestenene i EU's biodiversitetsstrategi fra 2020 har EU-Kommissionen fremlagt et forslag til en forordning om genopretning af natur og levesteder for arter - Nature Restoration Law, NRL.

Lovforslagets hovedformål er at sikre en langsigtet genopretning af europæiske økosystemer, så de både er diverse og resistente.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk Skovforening anerkender behovet for genopretning af biodiversitet og modstandsdygtig natur i hele EU, men det skal ske gennem en målrettet og omkostningseffektiv genopretning.

Det skriver foreningen i en nyhed på deres hjemmeside.

Foreningen mener også, at forslaget i sin nuværende form kan have store og utilsigtede konsekvenser for bæredygtigt skovbrug og produktionen af træ til den grønne omstilling.

- Lovforslaget er omfattende, og vi er bekymret for, at vidtrækkende lovgivning om, hvordan naturområder kan anvendes, vil få store konsekvenser for skovejernes mulighed for at fortsætte bæredygtig skovforvaltning, hvilket er nødvendigt for at bevare skovens langsigtede modstandsdygtighed og levere bæredygtige træbaserede materialer til den grønne omstilling, skriver foreningen.

Derfor følger Dansk Skovforening den videre proces tæt, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ændringsforslag på vej

Næste skridt i processen er, at EU-Parlamentet og Rådet fastlægger deres holdninger, inden forslaget bliver forhandlet færdigt.

I januar kommer Europa Parlamentets komité for landbrug, AGRI, med deres ændringsforslag.

Dansk Skovforening peger på fire punkter i forordningsforslaget, som foreningen mener, "der bør tages hånd om".

Mere biodiversitet i den østjyske del af Kattegat

Se også:

Mere biodiversitet i den østjyske del af Kattegat

- Vi arbejder intensivt på at påvirke forslaget i en retning, der sikrer, at mål for naturgenopretning bliver realistiske, og at det samtidig bidrager til samfundsøkonomisk genopretning og vækst i landdistrikterne.

- I denne sammenhæng er fuld respekt for ejerskabsrettigheder og forudgående og dialog med jordejerne i alle aktiviteter relateret til restaurering en forudsætning, skriver foreningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdet sker i tæt samarbejde med de europæiske skovejeres fællesorganisation, CEPF, og Dansk Skovforenings nordiske samarbejde med Nordic Family Forestry, oplyser foreningen.