Lyt til artiklen:

Konceptet er vildt - og det indebærer opkvalificering

00:00
Hastighed: ???x
02:09

De kommende år skal konceptet "Vores Vilde Holbæk - Natur hvor du bor" blandt andet øge biodiversiteten i de bynære områder.

Selvom Holbæk Kommune ikke vandt den landsdækkende dyst om at blive Danmarks vildeste kommune, så er de vilde ambitioner ikke blevet skrinlagt.

I stedet fortsætter indsatsen for at skabe grønne åndehuller og øge biodiversiteten lokalt. Det besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen i december, oplyser kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det grønne står højt på dagsordenen her i Holbæk Kommune, hvor vi alle har en opgave med at passe godt på naturen og styrke biodiversiteten, fortæller formand for Udvalget for Klima, Miljø og Natur i Holbæk Kommune, Karen Thestrup Clausen.

Grøn opkvalificering af driften

Kommunens koncept "Vores Vilde Holbæk - Natur hvor du bor" har tre fokusområder.

For at øge biodiversiteten er der indført høslæt på så mange af de kommunale arealer som muligt. Dette tiltag vil fortsætte.

Samtidig handler det om grøn opkvalificering af driften i kommunen via kurser og sidemandsoplæring, udveksling af erfaringer mellem afdelingerne internt og eksterne projekter samt test af nye tiltag.

Det kunne eksempelvis være afbrænding, opsamlings- og slåningsmetoder, oplyser kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere biodiversitet i den østjyske del af Kattegat

Se også:

Mere biodiversitet i den østjyske del af Kattegat

Et andet ben er vilde skolehaver, som blandt indebære anlæg af to vilde skolehaver sammen med udvalgte SFO'er.

De vilde skolehaver skal kunne tjene som lærings- og opholdsrum i både SFO-, skole- og fritid og anlægges i størst muligt samarbejde med omkringboende borgere, foreningsliv og øvrige interessenter.

Mere biodiversitet og større trivsel for natur og samfund

Se også:

Mere biodiversitet og større trivsel for natur og samfund

Sidste ben er borgerdrevne biodiversitetsprojekter, hvor de resterende af allerede planlagte vilde projekter efter forventningen bliver udført primo 2023.

Derudover er kommunens såkaldte havementorer i gang med at skabe forandringer i grundejerforeninger og i deres lokalsamfund generelt.

Erfaringen er allerede, at en kommunal facilitering har hjulpet de borgere, der vil gøre en forskel, tættere på at realisere deres mål for naturen, hvor de bor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor skal indsatsen styrkes og flere vilde projekter søsættes sammen med borgerne, samtidig med at der uddannes flere havementorer, lyder det.