Lyt til artiklen:

Planlægning af grøn bypark sat i gang

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Ved at flytte en vej i det centrale Silkeborg bliver der plads til at etablere en ny grøn bypark ned til søen.

Et nyt skridt i omdannelsen af Søfronten i Silkeborg fra vej og park til grøn bypark er nu taget.

Byrådet i Silkeborg Kommune beslutter nemlig at bruge fem millioner kroner i 2023 på projektering og udbud af flytningen af Christian 8.s Vej på strækningen mellem Østergade og Ansvej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser kommunen.

Ved at flytte vejen mod øst til der, hvor der i dag er parkering til Søtorvet, bliver der plads til at etablere den østlige del af Søfronten - en ny, grøn bypark med plads til byliv, kultur og outdoor-aktiviteter.

I den forbindelse er det planen at etablere en bakke på den østlige del af Søfronten, som skal indeholde parkering under jorden og outdoor-faciliteter over jorden.

Derudover skal der opføres en bro, som skal gå hen over Christian 8.s Vej som forbindelse til Søtorvet, Havnen og Papirfabrikken, lyder det.

Udvidelse af Viborgbroen

Som en del af projektet skal der også ske en udvidelse af Viborgbroen fra to til fire spor og med nye cykelstier og fortove.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover skal der ske en undersøgelse af, om hvorvidt der kan komme en sluse ved broen.

Det er planen, at udvidelsen sker i samme ombæring, som flytningen af Christen 8.s Vej, men det kræver, at der er truffet en beslutning om en eventuel sluse ved broen.

Klimasikring, bæredygtighed og arkitektur samlet i ét

Se også:

Klimasikring, bæredygtighed og arkitektur samlet i ét

Projektering og udbud af anlægsarbejdet er efter forventningen afsluttet i slutningen af 2023, og efter planen kan anlægsarbejdet gå i gang i starten af 2024.

De sidste punkthuse på Søtorvet bliver efter planen bygget færdige i november i år. Derefter kan Silkeborg Kommune overtage arealerne, hvor AP Pension, som står bag Søtorvet, i dag har byggeplads.

Såfremt hele Søfronten bliver omdannet fra vej og parkering til grøn bypark, skal Søvej også flyttes. I den forbindelse vil den blive flyttet om bag ved rådhuset, oplyser Silkeborg Kommune.