Lyt til artiklen:

Stemas var på forkant og kunne levere maskinerne

00:00
Hastighed: ???x
02:51

Grøn Teknik har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2022 - og frem mod 2023. I dag er det direktør og partner Robert Kjærgaard, Stemas.

Logikken og strategien var klar fra start, da Stemas A/S tog kalenderen for 2022 i brug: Hvis importøren ikke mangler maskiner, gør kunderne heller ikke. Og sådan blev det i det hidtil bedste år med det største maskinsalg nogensinde for firmaet med hovedafdeling i Hadsten og satellitter i Roskilde, Køge, Nørresundby og Fredericia.

- Vi har aldrig leveret så mange maskiner, som det har været tilfældet i år. Vi støvsugede vores europæiske Wacker Neuson- og Weidemann-kolleger for maskiner, som de havde i overskud. Beskeden var, at de bare kunne sende dem til Stemas. Så skulle vi nok sørge for at få dem solgt. Det fortsætter vi med i 2023, hvor vi vil sørge for at kunne levere de ønskede maskiner uden lang leveringstid, siger direktør Robert Kjærgaard hos Stemas A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Noget nyt hver dag

- Vi har lært noget nyt hver eneste dag, og vi har lært at tilpasse os til virkeligheden omkring os. Det har været med til at give os et rigtig godt 2022, hvor det største problem faktisk har været at få personale nok. Vi åbnede nye afdelinger i Nørresundby og Fredericia, og vi tager hul på 2023 med fortsat at arbejde på en ny, stor afdeling for Danmark Øst, fortæller han.

Efter at corona blev lagt på hylden, blev der travlhed på mange fronter hos Stemas. Foruden i salgslokalerne, værkstederne, servicevognene og i administrationen, blev der også aktiviteter et passe på dyrskuer, udstillinger og messer, hvor Stemas har tradition for at være godt repræsenteret.

Hænderne fulde på Bauma

- Ikke mindst på verdens største entreprenørmesse, Bauma i München, havde vi hænderne fulde. Det væltede ind med danske kunder og kontakter, og heldigvis sørgede alle vores mærker for, at vi virkelig havde noget at vise frem. Både Weidemann, som præsenterede den nye batteridrevne læssemaskine 1190 med kabine og Himoinsa med det nye energilagringssystem EHR Battery Power Generator. Men især fra Wacker Neuson, som har lagt sig helt i front med el-maskiner, siger Stemas-direktøren.

Wacker Neuson kom til Bauma med en stribe af nyheder. Blandt dem den elektriske teleskoplæsser TH412e, markedets første vendbare batteridrevne pladevibrator, APU3050e, og den nye 10 tons hjulgravemaskine EW100, som Wacker Neuson selv betegnede som Bauma-højdepunktet.

Stemas-folkene på Bauma nøjedes ikke med at beværte danske gæster og vise frem. Der blev også solgt adskillige maskiner direkte på messen. Stemas kom blandt andet hjem med en aftale om ikke færre end 130 maskiner til udlejningsfirmaet GSV Materieludlejning.