Lyt til artiklen:

Vestjysk bæk har fået nye slyngninger

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Gravearbejdet i Dueholm Grøft i Holstebro Kommune blev afsluttet i efteråret, oplyser kommunen.

Gravemaskiner fra Entreprenørfirmaet Markussen har i løbet af efteråret sørget for, at Dueholm Grøft i Holstebro Kommune har fået nye slyngninger.

Det oplyser kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bækken, der er godt to kilometer lang, er et mindre, udrettet vandløb med ringe variation i både vandhastighed og vanddybe med en for lille bestand af ørreder.

Derfor har det været en prioritet at optimere forholdene ved at give bækken slyngningerne på den nedre del fra Dueholmvej og til udløbet i Karup Å ved Vridsted, lyder det.

Nyetablerede strækninger af grus

I den forbindelse er der blevet udlagt grus og sten for at skabe gode gyde- og vækstvilkår for fisk og smådyr.

Samtidig er der plantet rød-el og stilk-eg på bækkens brinker, så træerne på sigt kan skabe lidt skygge. I takt med at træerne vokser, kan træernes rødder forgrene sig lidt ud i vandløbet og give gode skjul til de små fisk.

rich-media-2
Entreprenørfirmaet Markussen har givet bækken nye slyngninger. Foto: Holstebro Kommune.

Lige inden maskinerne gik i gang med arbejdet, så projektleder og biolog i Holstebro Kommune Jakob Larsen en havørred på 50 centimeter svømme op i det klare vand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu er der gode forhold for, at den kan gyde i de nyetablerede grus-strækninger, og der følger sikkert flere fisk efter, når der kommer større nedbørsmængder og tøvejr, siger projektleder Jakob Larsen.

Holstebro Kommune har været medfinansierede for at gøre det muligt at gennemføre projektet - i øvrigt i fint samarbejde med lodsejerne og entreprenøren, oplyser kommunen.

rich-media-4
Vandløbsprojektet for EU og staten blev gjort færdigt i efteråret. Foto: Holstebro Kommune.