Lyt til artiklen:

Grøn omstilling på dagsordenen hos Brancheforeningen Skov Have Park

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Grøn omstilling og rekruttering var blandt emnerne på generalforsamlingen.

For nylig afholdt Brancheforening for Skov-Have-Park forretninger generalforsamling i Kolding. Temaerne på mødet var primært uddannelse og arbejdskraft, forhandlerkontrakter, grøn omstilling og branchens IT-system.

Hovedparten af medlemmerne oplever, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft. Når man lægger et stillingsopslag ud, får man kun få ansøgere. Der har været - og er stadig dialog med HEG om en overbygning på materielmekanikeruddannelsen, men der er løbende udbudt kurser til opdatering af kompetencer for have-park mekanikere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er fortsat konstruktiv dialog med importørerne, og kontrakter diskuteres også på europæisk plan i vores Climmar netværk, som består af 16 medlemslande. Europæiske forhandlerkontrakter har været en af mærkesagerne i Climmar de seneste 6-7 år. Derudover er man ved at oprette en skov-have-park version af Climmar - Garden Machinery, som stadigvæk er i opstartsfasen. Man arbejder på at få oprettet en DSI - Dealer Satisfaction Index, hvilket er en måling på forhandlernes tilfredshed med deres leverandører. Der vil nok gå ca. et år, før man er klar til at søsætte det. Der var livlig debat blandt medlemmerne om de aktuelle udfordringer der er med bla. levering af varer.

Et andet tema var "Grøn omstilling". I fremtiden vil virksomheder helt sikkert blive forelagt krav om, at de skal dokumentere deres klimaaftryk, når de mødes med banken eller deltager i et udbud. Et af de redskaber man kan bruge som måleredskab for, hvordan det ser ud i virksomheden, er en Baseline rapport. På baggrund af den, kan man udvælge nogle fokuspunkter og i gang sætte en handlingsplan.

Bestyrelsen består fortsat af Formand Mads Bach - Københavns Maskinservice, Peter Madsen - Ingvard Madsen, Bruno Lyngsø - Lyngtek, Henrik Bøgebjerg - Viborg Havemaskiner og Allan Hougaard Sørensen - Elite Park og Have.