Lyt til artiklen:

Nyt agentur skal dække de små

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Ny træskæreserie hos Skovmek er et supplement til forhandlerens større fældegrabber fra Axer.

Skovmek har fået nyt agentur i form af Koala træskæreserien fra nordirske MDE Machinery. Serien består fire modeller - 150, 200, 300 samt 400.

- Vi fik agenturet hjem lige inden Agromek, fortæller Anders Gundtoft fra Skovmek på virksomhedens stand på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På standen har de den mindste model med - 150'eren. Det er især den, der har trukket MDE-serien ind i folden hos Skovmek. De sælger i forvejen Axer fældegrabber, som blandt andet kan bruges på rendegravere og gravemaskiner, hvor især de største modeller bliver brugt, når der skal arbejdes med læhegn og lignende.

rich-media-2
Kniven er boltet fast, så det er forholdsvist nemt at udskifte den. Foto: Kim Krasuld.

- Axer har ikke modeller i de små størrelser til gravemaskiner i 1,5 ton-klassen, så Koala-serien er et godt supplement til Axer, siger Anders Gundtoft.

Det er blandt andet anlægsgartnere, der har efterspurgt mindre modeller til minigravere, så man for eksempel kan have grejet med ind i haver og andre steder med begrænset plads.

- Axer vil fortsat være vores hovedmærke, lyder vurderingen fra Anders Gundtoft, som dog har oplevet efterspørgsel på små modeller.

Koala 150-modellen passer til minigravere i størrelsen 1,5-5 ton. Vægten ligger på 104 kg, og olietrykket skal være mellem 180-200 bar. Desuden oplyser Anders Gundtoft, at kniven er boltet fast, så den er hurtigt at skifte, når det er nødvendigt. Den har ligeledes en speciel udformning med en spids på midten, der skulle øge kapaciteten. Den er på op til Ø150 millimeter.