Lyt til artiklen:

Støjen bliver ude - og kollegaerne går klart igennem

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Vermeer Danmark fik forhandlerskabet af Senas industrisektion for et halvt år siden.

Det kan være svært at råbe en kollega op, hvis afstanden oppe fra toppen af et træ og ned til jorden er for lang.

Opdager kollegaen på jorden det ikke, rækker håndtegn fra trætoppen heller ikke altid - eller lige med det samme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den samme udfordring kan gøre sig gældende, hvis støjen fra en flishugger, en motorsav eller den forbikørende trafik er for høj, hvilket i sidste ende kan gøre det nødvendigt at stoppe arbejdet for en kort stund.

- Det løser et produkt, hvor man kan kommunikere med hinanden uden nødvendigvis at have visuel kontakt, fortæller arborist Nikolaj Svarrer til Grøn Teknik.

Han sælger arboristudstyr hos Vermeer Danmark, som for et halvt år siden fik forhandlerskabet på Senas industrisektion.

Det indbefatter blandt andet den koreanske producents headsets og høreværn rettet til arborister, som holder den unødvendige støj ude og samtidig stiller kollegaerne klart igennem via en Bluetooh-forbindelse.

- Men i princippet egner det sig bare til folk, der arbejder sammen i et støjende miljø, og som skal kunne kommunikere sammen i et støjende miljø, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tåler nogle tæsk

Vermeer Danmark forhandler blandt andet produktet Sena Tufftalk Lite Helmet Mount, som både fungerer som høreværn og som headset.

Letvægts-headsettet gør det muligt at kommunikere med op til tre andre på en afstand på op til 800 meter. Det har også indbygget FM-radio og kan blive koblet til en smartsphone og dermed modtage telefonopkald.

rich-media-3
Sena Tufftalk Lite Helmet Mount. Foto: Sena.

Det er Senas Advanced Noice Control-teknologi, som sorterer støjen fra, ligesom et høreværn, og samtidig sikrer øjeblikkelig kommunikation med kollegaen.

- De støjende lyde bliver filtreret fra, men hvis der er nogen, der snakker, så går det klart igennem, fortæller Nikolaj Svarrer.

Er det fuldt opladet, holder det til en dags arbejde på omkring otte timer. Samtidig er det bygget til steder, hvor der kan ske lidt af hvert.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er holdbart og kan tåle nogle tæsk, siger arboristen hos Vermeer Danmark.

Flere brugsmuligheder

Produktet kommer også i en version, som ikke holder støj ude og dermed udelukkende fungerer som headset.

Ved at give det til en vognmand, som eksempelvis skal aflevere noget, bliver det muligt at kommunikere med hinanden på tværs af steder med manglende udsyn.

- Selve arbejdsproceduren bliver meget mere glidende og nemmere, når man bare kan snakke sammen, uden at man behøver at skulle råbe hinanden op med alle de støjende elementer i baggrunden, siger Nikolaj Svarrer.

Foruden kommunikationsudstyr til industriarbejde producerer det koreanske selskab Sena også samtaleanlæg til motorcyklister og cykelryttere.