Lyt til artiklen:

Brøndby Stadion kåret til efterårets bedste bane i Superligaen

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Superligaens bedste underlag i første halvdel af sæsonen er på Brøndby Stadion. Det mener ligaens anførere, der efter hver udekamp vurderer banen.

Brøndby Stadion har i de seneste sæsoner vadet i succes. I de seneste to sæsoner har Superligaens anførere nemlig peget på hybridbanen på Vestegnen som den bedste.

Og roserne til den velplejede bane fortsætter. Brøndby Stadion topper nemlig Danmarks Bedste Bane-listen ved vinterpausen foran Energi Viborg Arena. Nummer tre på listen er AaB's hjemmebane, Aalborg Portland Park.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre baner dumper ved vinterpausen. Det er græstæppet på AC Horsens hjemmebane, Nordstern Arena Horsens, samt de to kunstgræsbaner i henholdsvis Farum og Silkeborg. Værd at bemærke er det dog, at FC Nordsjællands hjemmebane, Right to Dream Park, er gået fra 1,25 ved halvvejsstillingen for et år siden til 2,22 og dermed også har overhalet riverne fra El Plastico, Silkeborg IF's hjemmebane.

Samlet set rammer banerne i efterårssæsonen et gennemsnit på 3,42. Det er en my under stillingen for et år siden, hvor gennemsnittet lød på 3,54.

For at hædre klubber og groundmen

Spillerforeningen kårer sammen med Superligaens 12 anførere hvert år Danmarks Bedste Bane. Jagten på den bedste bane blev skudt i gang fra forårssæsonens start i 2012. Udeholdenes anførere bedømmer efter hver runde kampbanerne. Målet er bedre baner og bedre fodbold.

Bygget på erfaringer fra England, Holland og Australien er målet at forbedre baneforholdene og samtidig hædre de klubber og groundsmen, der yder en særlig indsats for at forbedre spillernes betingelser på banen.

Halvvejsstilling:

 1. Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,78
 2. Energi Viborg Arena (Viborg FF): 4,50
 3. Aalborg Portland Park (AaB): 4,38
 4. MCH Arena (FC Midtjylland): 3,78
 5. Lyngby Stadion (Lyngby BK): 3,63
 6. Ceres Park (AGF) 3,50
 7. Parken (F.C. København): 3,38
 8. Nature Energy Park (OB): 3,11
 9. Cepheus Park Randers (Randers FC): 3,11
 10. Nordstern Arena Horsens (AC Horsens) 2,78
 11. Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 2,22
 12. JYSK park (Silkeborg IF): 2,00