Lyt til artiklen:

OKNygaard opnår den højeste certificering inden for bæredygtighed

00:00
Hastighed: ???x
03:53

Anlægsgartnervirksomheden er nu EU's første B Corp-certificerede inden for sit felt. Nu skal idverdes øvrige selskaber følge trop.

Den danske anlægsgartner OKNygaard er den første i sin branche i EU til at kvalificere sig til den globalt anerkendte certificering B Corp. Det oplyser idverde Danmark, som OKNygaard er en del af.

Certificeringen er bevis på, at virksomheden lever op til de højeste standarder inden for bæredygtighed, miljø og socialt ansvar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For CEO og landechef i idverde Danmark, Morten Dohrmann Hansen, er certificeringen en cementering af den strategi, som idverde har for fremtidens naturbaserede løsninger, der involverer mere data, mere bæredygtighed og mere dokumentation.

- OKNygaard viser, at vi som anlægsgartnervirksomheder kan gøre en forskel i og for verden uden at gå på kompromis med hverken vores kerneforretning eller vores miljømæssige og sociale ansvar, udtaler han.

B Corp inden 2026

Næste selskab i rækken hos idverde Danmark, der skal B Corp-certificeres, er Malmos, som i øjeblikket afventer auditering.

- Når alle vores datterselskaber er certificeret, står vi stærkt som markedets førende partner inden for naturbaserede og bæredygtige løsninger. Vi viser med ekstern auditering fra B Corp, at vi står på mål for de ambitioner, vi har sat os, siger Morten Dorhmann Hansen.

Anlægsgartner vil opnå certificering med nyt team

Se også:

Anlægsgartner vil opnå certificering med nyt team

Hele idverde-koncernen skal være B Corp-certificeret inden for udgangen af 2025, oplyser idverde Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kun lige begyndt

Hos OKNygaard er der glæde over, at certificeringen er i mål. Men arbejder er kun lige begyndt, understreger administrerende direktør hos OKNygaard, Ole Kjærsgaard.

- At være B Corp anerkender det store arbejde, som hele virksomheden har lagt mange kræfter i de eneste år, siger OKNygaards administrerende direktør.

OKNygaard anlægger wombat-sikret, australsk have i København Zoo

Se også:

OKNygaard anlægger wombat-sikret, australsk have i København Zoo

- Med arbejdet med certificeringen har vi fået systematiseret vores tilgang; vi har fået styrket vores dataindsamling og vores opfølgning. Det arbejde har vi forpligtet os til at udvikle, så vi hele tiden sikrer, at gør en reel forskel for verden omkring os, siger Ole Kjærsgaard.

Bæredygtige alternativer

Når OKNygaards administrerende direktør nævner forpligtelse, henviser det til den juridiske ændring, som B Corp-certificerede virksomheder skal skrive ind i deres vedtægter:

At virksomheden vil tage både miljøets, medarbejdernes, kundernes og samfundets interesser med i overvejelserne, når virksomheden skal tage beslutninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor fortsætter OKNygaard med at tænke sit ansvar bredt.

Anlægsgartner øger jobmulighederne - og skaber succesoplevelser

Se også:

Anlægsgartner øger jobmulighederne - og skaber succesoplevelser

For eksempel at vedligeholde og styrke medarbejdertrivsel- og læring, at øge deres sociale ansvar med rekruttering af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og styrke leverandørkædens arbejde med bæredygtighed.

Som noget helt særligt har de også givet håndslag på altid at forsøge at tilbyde kunderne mere bæredygtige alternativer til de traditionelle og konventionelle løsninger.

Certificering hvert tredje år

B Corp-virksomheder bliver auditeret og certificeret inden for fem områder, som er miljø, medarbejdere, lokalsamfund, kunder og ledelse.

I den forbindelse bliver der uddelt point undervejs, hvor alle svar skal være dokumenterede og omhandler både politikker, daglige aktiviteter, praksisser samt dataindsamling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at få tildelt certificeringen skal virksomheder opnå minimum 83 point og integrere sit engagement til alle virksomhedernes interessenter i vedtægterne. OKNygaard har opnået 93,1 point.

Vestjyder indlemmes under idverde-paraplyen

Se også:

Vestjyder indlemmes under idverde-paraplyen

Virksomheder skal i øvrigt gencertificeres hvert tredje år for at bevare sin B Corporation-status.

Fra oktober i år er der 5635 certificerede B Corp-selskaber på tværs af 158 brancher i 86 lande. Der er 56 danske certificerede B-Corps - 57 med OKNygaard, oplyser idverde Danmark.